0

Б ез национални знамена премина финалът на конкурса „Мисис Вселена“. В подкрепа на световния мир и с цел да не се политизира събитието, тази година не бе допуснато на сцената дамите да дефилират с националните си флагове.

Мир

91 претендентки от целия свят дефилираха в два тура в надпревара за короната на Мисис Вселена. Началото бе поставено с ревю на националните костюми. Всяка една от претендентките бе подготвила атрактивен национален костюм, описващ най-пъстро културата и традициите на страната, от която идва. Светещи конструкции от пера и тюл, плъзгащи се табуни с коне, сложни каскади от цветя по главите. Именно това е дефилето, в което момичетата развяват националния си флаг. Тази година това бе пропуснато предвид международната ситуация след началото на военната операция в Украйна. Иначе участнички от двете държави бяха допуснати. Украинки и рускини показаха, че войната не е между хората.

Мисис Индия бе включила интересно послание за мир в костюма си: „Не воювайте помежду си, правете мир, не война“, бе изписано на шал, покрил гърба й.

Пафти

Нашето момиче Станислава Василева влезе в топ 20 на най-красивите омъжени дами в света и спечели приза за най-хубава вечерна рокля. Мисис България дефилира с автентична българска носия от родния й край и пафти на над 150 години.

Представителките на Корея, Япония, Филипините и Индия се радваха на шумни и весели лобита, а дипломатите им показаха, че в техните страни красотата е държавна политика, която се подкрепя активно.

В края на вечерта журито избра за Мисис Вселена 2022 представителката на Удмуртия Елена Максимова. Тя бе коронясана от Анна Сирадзе – миналогодишната победителка.