0

Р ъсел Кроу в бронята си на гладиатор е изработен от шоколад на фестивал в Малта. Това стана ясно от публикация на самия актьор в социалните мрежи.

59-годишният Кроу сподели снимка на статуя, изработена от шоколад и представяща неговия Гладиатор Максимус – ролята, за която той спечели единствения си „Оскар“, пише „Гардиън“. „Някои хора получават статуи от бронз“, написа Кроу в X (известен преди като Туитър). „Някои в мрамор. В Малта ме правят от… шоколад!!! Ще бъда на разположение за ядене“.

Скулптурата се появи в събота на годишния фестивал на шоколада „Хамрун“, който се провежда в Централна Малта и събира 25 000 посетители. Той се организира от 13 години и включва също дегустации и презентации за историята на шоколада, както и мащабни произведения на изкуството от какаовата смес.

Скулптурата на Ръсел Кроу, която е в реален размер и тежи приблизително 150 кг, е направена от италианеца Тициано Касар, който също така е създал и огромна фигура на Мики Маус. „След часове упорита работа и планиране се насладихме на нощта, показвайки две шоколадови скулптури, които по един или друг начин се харесаха на мнозина“, пише Касар във Фейсбук.

В момента продължението на „Гладиатор“ се снима в Малта. Самият Ръсел обаче няма да участва. Героят му Максимус умира в края на оригиналния филм на Ридли Скот от 2000 г.