0

Л егендарният Ал Бано си купи сладолед на летището в София, докато чака да го извикат за полета до Рим, научи „Телеграф“. Делата на звездния италианец на терминала бяха издадени от родния композитор и музикант Ники Захариев, който по същото време чакал полет за Барселона, където снощи имаше концерт.

Път

Асистентът на Ал Бано снимал двамата. А Ники, който още като ученик бе стипендиант на Райна Кабаиванска и оттогава гради име на сериозна знаменитост в класиката, разказа: „Беше уникална и кратка среща, но заредена истински и с музикален дух. Казахме си няколко изречения и всеки по своя път“. Пътят на Захариев го отвел в Барселона за радост на сънародниците ни там, на които свирил класически пиеси и собствени композиции, както и обработка на български народни песни.

Зала

Самият Ал Бано пял на концерт в арената на Бургас. Малко преди неговото изпълнение токът в залата изгаснал и доста изненадал зрителите. Но преди Ал Бано да излезе пред публиката, осветлението било пуснато. Италианската легенда изпълнил пред радостните зрители всички свои големи шлагери – Liberta, Ci Sara, Sempre sempre, Sharazan, Felicita и др. Бил заедно с бенда си, а две вокалистки влизали в ролята на Ромина Пауър, пеейки нейната част от хитовете.

81-годишният Ал Бано от години признава, че гостуванията му в България са от най-приятните, защото тук всички – познати и непознати, го посрещат като скъп приятел.