0

А ктьорът Антоан Петров играе ролята на мечтите си в комедията „Спанак с картофи“.

„За първи път гледах тази постановка, когато бях студент. Не само че ми допадна цялостно проектът, но и си пожелах един ден да изиграя ролята на Сапуна и ето че се сбъдна“, сподели самият актьор с „Телеграф“.

Премиера

Още първия път, когато Антоан изгледал постановката, направо се влюбил в тази роля. „Гледах я в Сатиричния театър. Това беше преди доста време. Играеше се от Трите мечки - Юлиан Вергов, Владо Карамазов и Захари Бахаров“, спомня си младият актьор. Дебютното представление на Петров беше в Пазарджик, в Драматично-кукления театър „Константин Величков“. А преди премиерата в София предстоят още три – отново в Пазарджишкия театър, след това в Пловдив и в Смолян. „Действието се развива в съблекалнята на трима футболни съдии преди началото на важен мач за един от тях. Общо взето, се сблъскваме с проблемите и на тримата. Всеки си има своя болка в живота и се бори. Търсим решение и по-скоро търсим виновника на проблема“, разкри Антоан.

Той е носител на награда „Икар“ в категория „Дебют“ за ролята на градоначалника в „Ревизор“ по Гогол в постановка на Нина Димитрова.

Приятели

В постановката „Спанак с картофи“ Анди играе заедно с колегите си Кирил Ефремов и Иво Аръков. „С Кирил се познавам от много време. Това е 4-та постановка, в която играя с него. Още през 2014 г. играхме заедно в детския мюзикъл „Шумът на върбите“ в Сатирата. Тогава играехме лоши невестулки. Той беше шефът на бандитите. По това време още бях в 1-ви курс в НАТФИЗ. Та това ни беше първият проект заедно. След това в „Докато ти спеше“, влязох на мястото на Александър Кадиев в представлението „Тя, той и още двама-трима“, където отново играе и Киро. И сега в „Спанак в картофи“. Така, че мога смело да кажа, че съм свикнал да играя и работя с него по всякакви варианти и начини“, разказва Антоан. И продължава: „С Иво Аръков се запознахме в „Мармалад“ преди около година. Но сега определено се опознахме повече покрай работата с този проект. Изключително лесно и приятно се работи и с двамата“, добавя актьорът.

Антоан играе в още няколко постановки из цяла България. „През юни може да ме гледате в „Българската литература накратко“ в Смолян на 14.06., Козлодуй - 19.06., и в София на 24.06. В „Докато ти спеше“ в Тетевен на 22.06. и в Бургас на 30.06. В „Тя, той и още двама-трима“ - Раковски 23.06. и София на 25.06.“

Антоан участва в уебсериалите „Следвай ме“ и „Килерът“, както и в сериала на NOVA „Полицаите от края на града“. „Нямам много опит в киното. Нямам нито един пълнометражен или късометражен филм, в който да съм бил с някаква по-голяма роля. Изключвам няколко опита в студиото в Бояна, където съм играл някакви роли без реплики и т.н. Участвам в няколко уебсериала и имам няколко епизодични роли“, обяснява той.

Арнолд

Анди озвучава и на български автобиографията на легендарния Арнолд Шварценегер „Зов за завръщане“, която излиза за първи път под формата на аудиокнига на български език. За 28 часа родната публика ще проследи житейския път на световноизвестния атлет, актьор, общественик и политик, който започва с голямата мечта на едно момче от малко австрийско градче. В книгата е описан целият живот на Арнолд до момента. Роден в години на глад и лишения, още като дете Шварценегер мечтае да отиде в САЩ и да стане шампион по бодибилдинг и кинозвезда. „Арнолд Шварценегер е живият пример, че когато човек иска, може да постигне всичко, а автобиографията му ме накара да го преоткрия. Докато четях „Зов за завръщане“, се мотивирах отново да тренирам във фитнес залата, нещо повече - поставих си ясни цели, които да следвам“, споделя Антоан Петров, който озвучава книгата.

Ремонт

За момента Петров няма нови проекти, над които да работи, тъй като се е отдал изцяло на тези, с които се е захванал сега. „Доста време ми отне работата с този спектакъл. Дори се наложи да откажа няколко предложения по други проекти, за да се съсредоточа върху работата си. Надявам се, че лятото ще го изкарам с тези проекти, с които съм се захванал. А есента съм отворен за нови предложения и за театър, и за кино. Човек трябва да има малко време и за себе си. За момента се движа по план. Тази година не съм търсил нещо конкретно в професията си, което да се случи на всяка цена. Поставил съм си за цел да си довърша ремонта в къщата възможно най-бързо и да отида на почивка в Европа с моята приятелка“, казва той.

Истанбул

Антоан с Яна Петрева са гаджета от 5 години, а миналата година са се сгодили. Обичат да пътуват и са обиколили най-различни места, скоро бяха и в Истанбул. Там отскочили и до популярния офис на Серкан от най-гледаните турски сериали „Почукай на вратата ми“.

„Свободното си време, колкото и малко да е то в момента, го прекарвам с Яна. Обичаме да обикаляме. За щастие тя работи хоумофис и много често пътува с мен, когато имам представления извън София“, разказва актьорът. Чрез вестника пожела да поздрави специално Йордан Петрев, който е баща на половинката му, и всеки ден си купува вестник „Телеграф“.

Търси баланс между сцена и екран

На въпроса коя е по-голямата му страст между киното и театъра, Анди отговаря: „Имам желание да снимам в киното и мисля, че има какво да дам в тази сфера. Дълго време не се занимавах с театър. Бях решил, че театърът при мен ще е нещо странично и че ще наблегна на киното или по-скоро исках да опитам да пробия с някоя роля в сериал или филм. Но ето, че се обърнаха нещата и се занимавам много повече с театър, отколкото с кино. Не мога да кажа кое е по-голямата ми страст. Искам и с двете да се занимавам и мисля, че трябва да има някакъв баланс“.