0

Х итовият филм на Мартин Макариев "В сърцето на машината" получи поредно признание и е българското предложение за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия.

Комисия

Комисията, избрала лентата, е в състав Мария Бакалова, председател и членове Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев.

„В сърцето на машината“ е български игрален драматичен трилър от 2022 година на режисьора Мартин Макариев, награден със „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и носител на наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.

Радост

Ролята на централния персонаж във филма - затворника Борис Радулов-Бохеми е поверена на Александър Сано. Екип на "Телеграф" веднага се свърза с него, а той самият бе разбрал щастливата новина преди броени минути. "Новината ме завари в Троян, където съм по работа. Разбира се, съм безкрайно щастлив. Благодаря на колегите, благодаря и на останалите номинирани, както и на комисията. Вярвам, че българското кино тепърва ще върви нагоре и ще се развива още и още. Желая всичко най-добро, сега ни чака много работа".