0

А ктьорът Евгени Будинов влезе в ролята на режисьор в хасковския драматичен театър "Иван Димов" и постави на местната сцена хитовото представление „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер.

„Премиерата мина страхотно. Младите актьори са много сърцати и съм сигурен, че ги чакат тепърва много успехи“, разказа пред „Телеграф“ ученикът на Стефан Данаилов и Илия Добрев.

Комедия

Комедията е първата премиера на хасковския драматичен театър "Иван Димов" за 2023 година. В нея участват младите талантливи актьори Стефан Кондров, Никола Манолевски, Емануил Костадинов, Изабела Иванова, Иванка Шекерова, Константин Николов и Стефан Цирков. „За мен бе истинско преживяване да попадна в такъв млад и сплотен колектив“, сподели преди премиерата Будинов. Той разкри и че е търсил по различен начин прочит на текста и смята, че идеята му се е получила много добре. Затова говорят и препълнената зала в театъра, и интересът към следващата дата - 22 февруари. Сценографията е дело на Юлияна Войкова, а автор на музиката е китаристът и основател на група „Остава“ Георги Георгиев, който все по-често пише музика за театрални спектакли. „Два часа смях. Екзалтирана публика, нестихващи аплодисменти. Великолепна игра на всички млади актьори. Живият театър. Невероятно добри оценки от специалистите режисьори, актьори, преподаватели.

Една паметна вечер. И щипка тъга в края на представлението. Защото такъв е този наш объркан, мразен и обичан живот. Това беше "Вечеря за глупаци" с режисьор Евгени Будинов и актьорите Емо, Никола, Коцето, Стефан, Изи, Ивана и моя милост Цирков“, споделя пък актьорът Стефан Цирков след премиерата.

Оценки

Евгени Будинов признава, че за него е интересно да се превъплъти в ролята на режисьор и със сигурност би продължил и с други пиеси. Както „Телеграф“ писа, миналата година той отвори и своя школа за възпитание и обучение на деца в сферата на актьорството.