0

Б оклукчийски камион счупи буквите на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Разсеяност по време на работа стана причина за истинска вандалщина посред бял ден в центъра на София.

Снимки

За случката стана ясно от пост в социалните мрежи на директора на Сатирата г-н Калин Сърменов. Той публикува няколко снимки на счупените букви и над тях написа: “Граждани!

Счупиха буквите на козирката на Сатирата! Вече години наред се борим да докажем, че може да се мисли и работи у нас по друг начин и все някой ще ни напомни, че сме племе, което руши, мрази, не обича и не пази и не зачита… ама нищо! После защо ни е гаден животът! Не той, ние сме гадни. Сами сме си виновни за всичко!“.

Застраховка

Екип на „Телеграф“ се свърза със Сърменов, за да разбере подробности около случилото се и с изненада установихме, че става въпрос за немарливост от страна на  боклукчийски камион. „Случи се на обяд. Един камион за боклук разбил буквите. Добре, че е била една колежка, която буквално е застанала пред тях с разперени ръце. Нямам думи. Много съм ядосан. Това се случва за 5-и път“, сподели директорът и допълни, че се надява ремонтът да бъде поет през застраховката. „Снимали сме всичко. Обадихме се и на застрахователно дружество, надяваме се да станат нещата. Че в днешни дни този надпис не струва никак малко“.