0

Б изнесдамата и приключенец Ваня Червенкова обикаля Тибет от седмица. Тя пристигна в автономния регион преди седмица, като сподели със своите последователи в Инстаграм цялото си пътешествие до автономната свещена земя.

Пътуване

Пътуването й започна с полети до Истанбул през Санкт Петербург и към Азия. „Ще започна отначало, въпреки че ми е трудно с нета. Ползвам електронна сим карта и връзката е сложна. В рамките на половин месец ще ви запозная с древната тибетска култура, едновременно правя от вчера аклиматизация, денем радиални трекинг и качване по най-древните манастири на 4 религии тук. Не можех досега да споделя, че идвам тук, защото съм с виза за Китай, които изобщо не разрешават стъпването на европейци тук. Тибет се охранява много сериозно от китайското правителство, над страната не прелитат никакви самолети с изключение до столицата Лхаса. Важното е, че вече съм тук“, написа в едни от първите си сторита Ваня.

През целия си престой там Червенкова се аклиматизира заради високата надморска височина. Показа, че като е кацнала в Лхаса на летището, то е било на 3622 м. От последните й сторита става ясно, че Ваня е посетила много манастири и свещени места, които са били забранени за снимки, но въпреки това тя си е направила за спомен. Бизнесдамата показа молитвата на монасите и свещеното езеро  Ямдрок-тсо, което се намира на 8124 м надморска височина и откъдето започва реалното изкачване на Кайлас – планината, наричана „Пътят към небето“, едно от най-енергийните места на света.