0

Г олемият актьор Васил Михайлов става художник за 85-годишния си юбилей.

БНТ избра за почете рождения му ден с ролята му на Санде във филма на Васил Бараков „Последното пътуване“. В останалите роли са Васил Банов, Евелина Борисова, Аделина Георгиева, Георги Велизаров.

Любовница

Сюжетът се развива през 2008 г. в Созопол. Санде е свободен художник и край морето среща Стефан, с когото са служили заедно. Той сега е богат бизнесмен, пристигнал на почивка със семейството си – съпругата Лора, сина Марк и любовницата Люси. Предлага на Санде десет хиляди лева, за да нарисува семейството му. Художникът приема и гостува на яхтата на богатия си приятел. Там разбира, че Стефан е болен от рак и иска някой да наследи бизнеса му. Интересите заплитат интриги и клюки между Лора, Люси и Марк. Бизнесменът избира художника за свой наследник. Двамата отиват да ловят риба на скалите. Там Стефан признава, че не е болен, а търси начин да се оттегли от всичко и всички. Инсценира удавянето си. Санде продължава да живее така, както и преди срещата им.

Дело

Филмът ще бъде излъчен в неделната киновечер на БНТ 1 от 22 ч., веднага след финала на сериала „Войната на буквите“. Последният епизод на историческата драма с участието на звездите Теодора Духовникова, Захари Бахаров, Даниел Върбанов, Климентина Фърцова, Ненчо Костов и Александра Лашкова в главните роли е от 21:00 ч. Достатъчно силна ли ще се окаже тайната на буквите и докъде ще стигне разпадът на царското семейство, след като Сурсувул вече не е кавхан и Петър е изправен пред предизвикателството да управлява самостоятелно. Това ще стане ясно на финала заедно с на кого може да се довери Баян, за да запази делото на Симеон, а доказателството за светостта на българските букви е в ръцете на врага.