0

И менитият ни цигулар Васко Василев бе посрещнат у нас с любимите си пълнени чушки и направи визуално сравнение как рецептата се е развивала през последните 6 години.

След като бе част от коронацията на крал Чарлз III, виртуозът си дойде само за ден, за да уреди неща по предстоящото си турне из родината.

Приятелка

Той сам се похвали с чушките в личната си страница в социалните мрежи, където дори направи колаж, че изборът му на любимата храна не се е променил от 2017-а досега. Тогава обаче чушките са зелени камби, а сега са червени пиперки. Над кадрите Василев написа: „А някои неща никога не се променят... както най-вкусните пълнени чушки у дома. Харесва ми да се подготвям така за турнето“. Коментарите буквално заваляха, а повечето фенове му искаха рецептата. За „Телеграф“ именитият ни цигулар сподели, че той не ги е приготвил, а са му подарък от близката негова приятелка Цветелина Павлова. А в изяждането е участвала и пиарката на Василев Петя Иванова. Що се отнася до майсторката на чушки, тя е известна бизнесдама и е сред близките приятелки на примата Лили Иванова.

Турне

„Подарък са ми от много близка приятелка, не съм ги готвил аз, само съм ги ял“, с усмивка разкри Василев. Той е бил у нас само ден, а вече е във Валенсия. „Започвам репетиции за турнето и ще се върна обратно заедно с останалите музиканти за първия концерт на 30 май във Враца“, каза още цигуларят. Акустичните му концерти ще преминат през общо 14 града, сред които Видин, Монтана, Севлиево, Габрово, Разград, Варна, Добрич, Силистра, Казанлък, Свиленград, Кърджали, Хасково с финал в зала 1 на НДК в София. Театрални зали, общински културни центрове, фестивални комплекси и читалищни сцени ще бъдат домакини на първия концертмайстор в Кралската опера и на неговите приятели по сцена от Испания и Аржентина - Carlos Llave (Карлос Йаве), китара, Juan Heredia (Хуан Ередия), перкусии, и Gilberto Pereyra (Жилберто Перейра), бандонеон.