0

Ф енове и киноексперти вкарват Арнолд Шварценегер в третия филм „Аватар“, след като актуалната в момента по кината втора част продължава да преминава като ураган по салоните и да чупи всички рекорди от постковид ерата и се очаква да стигне между $1,85 млрд. и $2,15 млрд.

У нас, според данни на специализирания сайт Бокс офис моджо, „Аватар 2: Пътят на водата“ е прибрал от кината в страната до миналия уикенд $1 234 846.

Във филма Джеймс Камерън събра две от любимите си актриси – Сигърни Уивър и Кейт Уинслет, които той режисира съответно в „Пришълците“ и първия „Аватар“ (за Уивър) и „Титаник“ (за Уинслет).

Актьори

Камерън обаче има и двама любими актьори, с които наистина е много близък приятел. Събра ги в „Терминатор“ през 1984 г. - Майкъл Бийн и Арнолд Шварценегер. След това Бийн игра в „Бездната“ през 1988 г. А Шварценегер продължи с „Терминатор 2: Страшният съд“ през 1991 г., но беше главен герой и в съвсем различен филм, режисиран от Камерън - „Истински лъжи“, през 1994 г. Всеизвестно е приятелството между Шварци и Камерън, но в последните години като че ли имаше някакво напрежение там. Дори се стигна режисьорът да опровергава приятеля си преди няколко дни. Шварценегер бе казал в едно интервю, че не би изключил в „Аватар 3“ да играе излезлия от затвора О Джей Симпсън, който предсрочно бе освободен заради убийството на жена си и любовника й. Камерън каза, че засега не смята да кани бившата футболна звезда във филмите си.

Това обаче породи спекулации, че Шварценегер всъщност вече е определен за роля в „Аватар 3“, което официално не е потвърдено нито от режисьора, нито от киностудията. И мрежата бе залята от всякакви опити на различни фенове и дори изкуствени интелекти да правят Арнолд като герой от народа на'ви на Пандора от поредицата „Аватар“.

Някои обаче отбелязаха, че точно Шварценегер не се е появил на нито една от премиерите на „Аватар 2“, правени на различни места по света. Това обаче не пречи да го вкарват в третата част.

Други отиват още по-далеч и казват, че бившата жена на Камерън – Линда Хамилтън, която той направи световна звезда с първите два филма за Терминатора, също щяла да се появи – ако не в третия „Аватар“, то в някой от следващите. Но това са си само упражнения по оригиналност, поне засега.

Още

Джеймс Камерън за пореден път потвърди, че вече работи по следващите филми от поредицата „Аватар“, като този път вдигна летвата още по-високо и заяви, че е готов със сценариите до седмата част включително. Но засега с продуцентите се е разбрал да направи филмите до „Аватар 5“. Следващите филми от поредицата трябва да се появят съответно през 2024, 2026 и 2028 година.

Част на „Аватар 3“ вече бе заснета заедно с втория филм от поредицата. Там засега не фигурира името на Шварценегер, но пък винаги може да има изненади, особено от Камерън.

Продуцентите са поставили условия режисьорът да намали разходите за отделните филми. „Аватар 2“ струваше колосалните $460 млн. Но той бе отлаган многократно от декември 2019 г., когато за пръв път трябваше да се появи и това също доста оскъпи проекта. Отделно Камерън го преработваше всяка година. Новите три филма се правят накуп и ще ползват голяма част от декорите и софтуера на „Пътят на водата“. Разбира се, във всеки един филм ще има и уникални нововъведения. Камерън просто е научил публиката на това. Сега експертите тръпнат с най-голямо очакване, що се отнася до визуалните ефекти, да разберат какъв е този зъл огън на на'ви, за който се говореше в „Аватар 2“.