0

П ринц Хари отново надигна вой срещу семейството си, като този път проплака, че не е глезен толкова, колкото брат му Уилям, пише Mirror.

Медиите на Острова, които се заеха да препрочетат книгата на Хари “Spare”, откриха няколко описани кавги между херцогът на Съсекс и престолонаследника. В една част от книгата Хари пише, че брат му получил по-голяма стая от него в замъка Балморал, тъй като е пряк наследник на трона и му се полагало повече. „Уили имаше по-голямата спалня, с двойно легло, мивка с добър размер, шкаф с огледални врати, красив прозорец, който гледаше към двора. Моята стаята беше много по-малка, по-малко луксозна. Никога не съм питал защо. Не ме интересуваше. Но също така нямах нужда да питам. Две години по-голям от мен, Уили беше Наследникът, докато аз бях Резервният ", пише онеправданият принц.

На друго място в книгата Хари също твърди, че когато е започнал в колежа Итън, Уилям му е казал да се преструва, че не се познават. Хари пише: „През последните две години Итън беше негово убежище. Нямаше малък брат, който да му досажда и да го дразни и да се бута в социалния му кръг. Той градеше собствения си живот и не желаеше да се откаже от него". Според Хари Уилям също така ненавиждал навика на покойната принцеса Даяна да облича синовете си по един и същи начин.

След излизането на книгата „Spare” Хари нанесе непоправими щети на и без това обтегнатите си отношения с кралското семейство.