0

В нощта на вторник срещу сряда неизвестни се опитаха да влязат в парижкия дом на актрисата и певица Джейн Бъркин, която почина на 16 юли. Това съобщи телевизионният канал „Бизнес Еф Ем“ (BFMTV), позовавайки се на източник от полицията.

Според канала опитът за кражба е извършен около 04:00 сутринта (05:00 българско време). Пристигналите на място служители на реда заснели щети по входната врата.

BFMTV отбеляза, че това не е първият опит за обир на къщата на Бъркин през последните дни. В понеделник трима души вече се опитаха да влязат в дома на изпълнителката, но бяха изгонени от нейни съседи, предаде БТА.

Джейн Бъркин почина в Париж на 16 юли на 76-годишна възраст. Погребението й ще се състои на 24 юли във френската столица.

Бъркин е родена на 14 декември 1946 г. в Лондон в семейството на офицер от британския кралски флот Дейвид Бъркин и комeдийната актриса Джуди Кембъл..

Популярността на Бъркин идва през 60-те години на миналия век заради връзката й с френския музикант и режисьор Серж Генсбур.