0

В поредния епизод на „Доктор здраве с Мария“ се говори за здравето на децата ни! И най-вече колко комплексно е то, защото здравето не е само на физическо ниво, то включва още дисциплина, самоконтрол, мотивация децата да показват и развиват добрите си качества, да израстват като щастливи хора...

Колко благодатен е пътят в това начинание разказва Весела Велин - основател на една от най-големите школи по Айкидо за деца в България – Доджото, чиято мисия е да помага във възпитанието и цялостното им израстване. Весела съчетава в себе си много неща – външността ù е нежна и женствена, но може да бъде много твърда и категорична. Тренира с тялото, но за нея книгите и обученията по личностното развитие са много важни. Обучава деца, но говори с тях по сериозни теми.

Преподава бойно изкуство, но учи как да не се бием. Учител е в японската култура, но остава “вярна” на българските традиции. Може би отговорът за всичко това се крие в изкуството, на което е посветила живота си – Айкидо, което тя превежда като „Хармония между енергиите” и така вече 22 години!

Весела Велин притежава най-високата майсторска степен, която се защитава с технически изпит и е една от малкото българи, придобили я в Япония.

Весела оставя своята основна професия – ландшафтна архитектура, за да се посвети професионално на Айкидо. Заедно със съпруга ù основат едни от най-големите школи по Айкидо за деца в България, чиято мисия е да помага във възпитанието и цялостното им израстване.

За това как да учим днешните деца на дисциплина и самоконтрол, как да им предаваме ценности, за които виждат все по-малко примери, и как да ги стимулираме да се справят с трудностите в свят, в който нещата стават все по-лесни, разказва Весела Велин. Тя споделя своя личен път между черното и бялото в търсенето на баланс и хармония. Заедно със съпруга си Владимир Велин са разработили нов авторски метод, който е изключително успешен в намиране на пътя към Съвършенството!

За усъвършенстването на нашите деца, възпитанието и къде грешат родителите, гледайте в подкаст „Доктор Здраве с Мария“!