0

Веси Станева е дизайнер и основател на един от новите и бързо развиващи се български модни брандове. Освен дизайнер, тя също така е и успешен български модел, който снима с едни от най-известните фотографи и марки в България. Родом е от Пловдив, но в момента живее в София. Кариерата ѝ като модел започва още в ранна детска възраст в родния й град.

Но съдбата си знае работата и само няколко години по-късно я забелязва моден редактор, който й предлага работа като модел за списанието, в което работи. Родителите на Веси подкрепят идеята и от тогава до ден днешен тя е модел. Идеята за бранда ѝ се ражда случайно, след като на един рожден ден отива изцяло облечена с изработени от нея дрехи, които не допадат особено на останалите присъстващи, включително и на тогавашният й приятел. Вместо да я откажат обаче, коментарите им предизвикват точно обратното - стимулират я да продължи напред.

В началото тя шие дрехи само за себе си като ги споделя в профила си в Instagram, докато един ден популярният рапър Секта се свързва с нея, тъй като много е харесал един от дизайните ѝ. Това дава началото на модния й бранд.

Тя описва себе си като интуитивна, прозорлива и упорита и точно заради това вярва в себе си в нещата, които изобретява, смята, че точно тези качества ѝ помагат да улавя трендовете още преди да са станали масови. В Podcast7 тя дава за пример изрусените ѝ вежди, като споделя, че предприела тази стъпка още преди световно известни модели като сестрите Хадид.

Веси споделя, че нейната муза е Рик Оуенс, тъй като неговата марка става популярна от уста на уста и определено това я вдъхновява, защото вижда как е възможно да успееш с малко и усилия и обществото да види изкуството, което даден човек сътворява.

На въпроса „Кои известни лица искаш да носят твоя бранд?“ Тя споделя, че много би се радвала ако има възможността един ден Майли Сайръс или Ники Минаж да носят нейните дрехи и шапки, тъй като нейния стил е по-различен и смята, че ще подхождат на точно тези изпълнители.

В Podcast7 тя споделя, че един дизайнер работи 24/7 и има месеци, в които успява да изплува финансово, но има и такива, в които е на нулата или под нея.

„Със сигурност да си дизайнер в България, не е лесно, но моята цел е да се развивам тук!“, казва Веси.

На въпроса „Какво би направила ако успееш да спечелиш 1 милион от бранда си?“, Веси споделя, че с част от тях би създала траурна агенция за животни, а останалата част би инвестирала в бранда си, за да се разрасне максимално.

Веси Станева съветва: Не си купувайте trendy дрехи, които се изхабяват бързо, а по-скоро да купуваме качествени дрехи, които дори и след 1000 пранета са като нови. А другият съвет, които ще изненада повече от вас: “Носете стелки в обувките си! Особено за хората над 25 годишна възраст. Носете удобни кецове“. И третият най-важен съвет на Веси, която се разделила с приятеля си, защото й казал, че дрехите й са грозни е: „Не се засягайте от мнението на хората, обличайте се, както на вас ви харесва“.