0

Р ежисьорът Виктор Божинов се заема с екранизацията на бестселъра „Мамник“ на Васил Попов. Фентъзи романът с криминални елементи ще се превърне в 12-сериен сериал, а продуценти са  „Глобал Филмс“.

Обещание 

„Мамник“ смесва много жанрове. В него има и криминална история и мистерия. Има много елементи, които са свързани един с друг и са важни за разплитането на случая. Мисля, че има много неща от родния фолклор, които са по-непознати на повечето от нас. Имам предвид митове, създания…

Поставил съм си за цел да пиша за такива по-малко познати страни от родния ни фолклор, за да ги изкарвам наяве и да предизвикам у хората интерес”, разказва Попов за творбата си. „Телеграф“ се свърза с режисьора Виктор Божинов, който разкри: „Екранизацията на бестселъра „Мамник“ на Васил Попов е много интересно и провокативно предизвикателство.

Заедно с продуцентите от „Глобал Филмс“ ще се постараем да се получи един знаков български сериал. В посвещението си в моето копие на книгата Васил Попов пише: „На Виктор, да пресъздадеш на екран мамника, далеч по-страшен от моя в книгата“. Ще се постарая.

Сюжет

Сюжетът на романа се завърта в трънското село Вракола, където се случват необикновени неща – няколко човека са убити по невиждан начин, други се събуждат с особени белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло.

Настаненият в старчески дом Емил заедно с граничния полицай Божана Горнева започва да разследва странните случаи и се натъква на потулени от миналото загадки и на оживяло от българския фолклор чудовище. В битката със злото ще им помага и един възкръснал мъртвец, който има несвършена работа на този свят.