0

С ъдия от Ню Мексико сложи внезапен и зашеметяващ край на делото за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин, като го отхвърли по средата на процеса срещу актьора и каза, че не може да бъде заведено отново.

Съдия Мери Марлоу Зомер отхвърли делото въз основа на неправомерното поведение на полицията и прокурорите относно укриването на доказателства от защитата в заснемането през 2021 г. на оператора Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма „Rust“.

Болдуин се разплака, прегърна двамата си адвокати, махна към предната част на съда, след което се обърна да прегърне плачещата си съпруга Хилария, майка на седем от осемте му деца. След това се качи в джип пред съда в Санта Фе, без да говори с медиите.

„Късното откриване на това доказателство по време на процеса е възпрепятствало ефективното използване на доказателствата по такъв начин, че е повлияло на фундаменталната справедливост на производството“, каза Марлоу Зомер.

Решението слага край на драмата с 66-годишния Болдуин след почти тригодишна сага, която започна, когато револвер, който той насочваше към Хътчинс по време на репетиция, гръмна, убивайки я и ранявайки режисьора Джоел Соуза. Болдуин и други продуценти все още са изправени пред граждански дела от родителите и сестрата на Хътчинс.

Зомър сложи пауза в процеса по-рано в петък, докато обмисляше предложението на защитата за отхвърляне на делото заради доказателства за боеприпаси, които прокурорите са укрили от адвокатите на актьора и които може да са свързани със стрелбата на снимачната площадка. От прокуратурата казаха, че боеприпасите нямат връзка със случая и не са укрити.