0

Ф ренският актьор Ален Делон беше признат за частично дееспособен с решение на съда. Поради тази причина му е забранено по-специално да се разпорежда с недвижимо имущество - отговорността за подобни действия се носи от назначен от съда представител. Специалният представител ще трябва да помага и на Делон с медицински грижи. 

АЛЕН ДЕЛОН С ШОКИРАЩА ИЗПОВЕД: Искам да умра, животът свърши

Адвокатът на дъщерята на актьора Анушка Делон каза, че това съдебно решение е „много радващо“.

Ален Делон обяви пенсионирането си през 2017 г. През 2019 г. той получи инсулт, след което в медиите многократно се появяват твърдения за непълно възстановяване на психическото състояние на артиста, частично потвърдени от околните.

Адвокатът му алармира: Животът на Ален Делон виси на косъм!

През последните няколко години в семейството на актьора тече спор за наследство, възникнал заради желанието на Делон да завещае по-голямата част от състоянието си на дъщеря си, за което спорят двамата му сина. 

Анушка Делон живее в Швейцария и по-рано твърдеше, че иска баща й да се премести при нея за лечение, но изобщо не за да скрие данъците върху наследството от френските закони. 

СЕМЕЙНИ ВОЙНИ: Децата на Ален Делон искат да го върнат в Швейцария

Най-малкият син на актьора Ален-Фабиен Делон по-късно заяви, че спорът със сестра му не е свързан с наследството и че той и брат му са съгласни с волята на баща му да даде на дъщеря си 50%, а на синовете му 25% от цялото имущество. Според по-малкия наследник той се съди със сестра си, само за да защити интересите на баща си. Най-малкият син на актьора твърди, че баща му е искал да прекара последните дни от живота си във Франция, а сестра му иска да го отведе по егоистични причини. 

В началото на януари Ален-Фабиен Делон заведе дело срещу Анушка Делон, обвинявайки я, че е злоупотребила със слабостта на баща си и го е подвела.