0

А ктьорът Владимир Пенев е поднесъл красив букет от лалета на оперната прима Соня Йончева след блестящия й концерт в зала България миналата вечер, научи „Телеграф“.

Звездата от хитовите сериали на NOVA “Откраднат живот“ и „Лъжите в нас“ не пропуска изява на любимата си певица у нас и дори в един от разговорите им с нея е споделил, че мечтата му е била да стане оперен певец, разкриха запознати.

ВИП

Пенев е изгледал рецитала в компанията на колежката си Марта Вачкова и тяхната приятелка Диди Явашева. „Беше изключителна! Величествено преживяване!!!“, заяви той, а след това са присъствали и на ВИП коктейла, който певицата е дала за избрани почитатели. Именно там Владо й е подарил пролетния букет, а тя му върнала жеста с книгата „Петнадесет огледала“, която е направила с известния французин Алан Дюо за оперните героини от репертоара си. С луксозното издание и новия си албум „Куртизанката“ е зарадвала свои приятели. Такова е поднесла и на диригента Найден Тодоров, служебен министър на културата, с когото скоро имат концерт в Баден-Баден. „На Найден, когото обожавам – благодаря за всичко, Соня“ е написала звездата на титулната страница.

Рокля

За първи път в България Соня Йончева изпълни програмата си с барокова музика на Георг Фридрих Хендел, с която се прочу по света. Акомпанира й Фестивален бароков оркестър “Изкуството на барока” с концертмайстор виртуозната цигуларка Зефира Вълова. Синхронът между тях е бил потресаващо добър, с невероятен звук, изключителна динамика и всичко това постигнато само за 2 часа репетиции предишния ден, коментираха меломани. Самата певица направо е сияела с новия цвят на косата си и бялата рокля, създала ангелско усещане у публиката. Пред свои хора тя е разкрила, че е успяла да свали цели 10 кг и се чувства прекрасно. Няма търпение да се върне у нас за рецитал с ренесансова музика.

Марта Вачкова: От вълнение не можехме да заспим

„На сцената на зала „България“ кацна ангел. Визуално е ангел, като душа - чиста, като глас - божествен. От това преживяване не можехме да заспим - от вълнение и от щастие, че сме го преживели. Толкова я обичам тази жена, толкова я харесвам като характер. Изграждането на кариерата й, с толкова ум, с толкова интелект, обожавам я. Този концерт беше най-прелестният подарък, който столичани можехме да получим за Великден. Такова възпяване, просто съм благодарна, че я познавам и че живея в нейното време. Тя е недостижима”, коментира пред „Телеграф“ Марта Вачкова.