0

BTS влязоха в музикална история на Американските музикални награди 2022, вземайки вкъщи трофея за любим K-Pop изпълнител на шоуто в неделя вечер, BTS спечелиха първата по рода си награда, посветена на K-Pop.

Преди това групата печелеше награди в категориите „Любим изпълнител“ и „Поп/рок“, но със собствена награда, жанрът се утвърди като част от Американските музикални награди за години напред.

Групата спечели и Любимо поп дуо/група - тяхната 4-та поредна победа в категорията.

Тейлър Суифт е големият победител на Американските музикални награди (ВИДЕО)

Докато BTS са в пауза, докато се подготвят да отслужат задължителната си военна служба и да преследват солови проекти, те ще натрупат още награди през следващата година, като K-Pop групата спечели две номинации за ГРАМИ за 2023 г.

Групата, спечели първата си номинация за песен предимно на корейски език с „Yet to Come“, която е кандидат за наградата за най-добро музикално видео.

Сингълът беше издаден заедно с последния им антологичен албум "Proof".

В допълнение, BTS също получиха номинация в категорията за най-добра поп/дуо група за „My Universe“ с Coldplay.

Крис Мартин и екипът, заедно с BTS, се изправят срещу конкуренцията на Камила Кабело и Ед Шийрън, Пост Малоун и Доджа Кет, както и Сам Смит и Ким Петрас.

Групата също спечели номинация заедно с Coldplay в категорията за най-добър поп вокален албум и албум на годината за приноса им към техния албум "Music of the Spheres".