0

92-годишният милиардер Рупърт Мърдок има любовна афера с пенсионирания учен Елена Жукова. 66-годишната дама е майка на бившата съпруга на Роман Абрамович – Дария, която сега е съпруга на гръцкия магнат Ставрос Ниархос.

Двойката кръстосва Средиземно море на борда на митичната яхта „Кристина О“, в миналото собственост на небезизвестния Аристотел Онасис. Мърдок наел луксозната лодка от бреговете на остров Корфу, като броил 767 000 долара за наем за една седмица, пише DailyMail.

Фрегатата “Кристина О” е пусната по вода през 1943 г., а на борда й най-богатият грък по това време Аристотел Онасис ухажва вдовицата на президента Джон Кенеди - Жаклин. На тази яхта се състои и сватбата на принц Рение от Монако и холивудската легенда Грейс Кели.

Рупърт намерил утеха в обятията на рускинята след драматичната отмяна на годежа му със собственичката на лозови масиви Ан Лесли Смит само две седмици след обявяването му.

Според слуховете Мърдок се е запознал с Елена Жукова с посредничеството на бившата си съпруга Уенди Денг. Денг и дъщерята на Елена – Дария били близки приятелки и често се срещали в Ню Йорк. Сега децата на Мърдок от Уенди Денг са на ваканция със заможния си баща и новата му изгора на яхтата „Кристина О“, която разполага с 18 спални.

Елена Жукова е молекулярен биолог и специалист по диабет. Тя вече се е развеждала два пъти и живее повече от три десетилетия в Америка, след като напуска Русия заедно с дъщеря си през 1991 година.

42-годишната Дария Жукова се разведе с Абрамович през 2019 г., като придоби четириетажна къща в Манхатън от богатия си съпруг. Сега Даша е омъжена за Ставрос Ниархос – милиардер и наследник на прочутата династия на корабни магнати.