0

К нягиня Мафалда, най-голямата дъщеря на княз Кирил и внучка на Симеон Втори, не владее добре родния си испански език. Това споделя самата тя в интервю пред сп. Mujerhoy.

Мафалда Сакскобургготска е родена в Лондон през 1994 г. и израства там, където баща й е известен банкер. Затова говори много по-свободно на английски, отколкото на майчиния си испански език.

Майка й - Росарио Надал, с произход от Палма де Майорка, е една от най-красивите и известни манекенки на времето си, позната като музата на Валентино. Днес дъщеря й прилича поразително на нея и блести на фотосесия за списанието, окичена с бижута на „Картие“. Те са толкова скъпи, че се наложило през цялото време да е охранявана от двама бодигардове.

Туристка

Мафалда пристига от Ню Йорк, където живее дълго време, в Мадрид като чужденка. „Аз съм най-истинската чужда туристка, една „гири“, споделя наследничката на царската фамилия. Дълго време се притеснявала да говори на испански, защото звучало смешно. После разбрала, че предразсъдъците нямат значение и се отпуснала.

Тя се занимава с алтернативна музика, основно на английски. Постепенно обаче създава и лирични балади на езика на Сервантес. Сега има планирани два концерта в испанската столица през октомври. „Мадрид припозна моята музика. Дойдох за три месеца, а останах две години“, разказва тя. Дали мисли за деца? Все още не. „В момента единственото ми дете е музиката“.

Извън стандарта

Най-голямата дъщеря на принц Кирил обаче не обича да я наричат нито манекен, нито принцеса, нито знаменитост. Макар по принуда от дете да е в центъра на светските хроники, тя хапва хамбургери от улични автомати, а преди концерт обича да опитва желирани бонбони „Харибо“. След като е преодоляла езиковата бариера с родния испански, вече създава лирични песни и на езика на Сервантес. „Аз съм най-малко принцесата, която може да си представите“.

Едно писмо през май обаче я разплаква. След концерт на Олимпийския стадион в Барселона тя получава картичка от Крис Мартин и бандата му, в която й благодарят, че е съгласна да свири с тях и я поздравяват за изнесения предишната вечер концерт. Сега писмото е поставено в рамка на стената в гостната й.