0

Д ве принцеси, прочули се като модни икони, направиха дълга разходка из лондонския квартал Нотинг Хил и се опитаха да останат незабелязани. Макар и не в „първа линия“ на кралските особи, те бяха разпознати от минувачи и снимките им се появиха в Инстаграм.

Двете царствени приятелки се бяха облекли възможно най-семпло, за да не правят впечатление, и да могат спокойно да се порадват на чистия въздух. Българската княгиня Мафалда и гръцката принцеса Мария-Олимпия са приятелки от години и няма нищо чудно, че използват хубавото време за разходка в Лондон с кученцето дакел на гъркинята. 29-годишната Мафалда, първородната дъщеря на княз Кирил и Росарио Надал, и най-голямата от внуците на Симеон Втори, е добре известна в английските светски среди. Родена в Лондон, тя живее сега основно в Ню Йорк със съпруга си, британския финансист Марк Абуслейман. Но поделя времето си между Голямата ябълка, английската столица и Мадрид, където развива успешна музикална кариера.

Х/@vaninaswchindt

Модели

Мафалда е и модел, подобно на приятелката си Мария-Олимпия (27), с която са много далечни роднини. Неотдавна сп. „Ола“ публикува очерк за принцесите без наследство на корона, които обаче са кралиците на модния подиум и сред тях фигурираха и двете приятелки - Мафалда и Мария- Олимпия. Гръцката принцеса пък се занимава професионално с моделство, особено за „Долче и Габана“, и е лице на „Луи Вюитон“, докато българската княгиня го прави по-скоро за забавление.

Мария-Олимпия, дъщеря на Павел и Мари Шантал Гръцки, засега не е задомена – тя прекрати връзката си с аристократа Перегрин Пиърсън, който е известен като най-желания британски ерген.