0

Д ори с тежък хроничен здравословен проблем художникът Руслан Русев, внук на легендарната пророчица Слава Севрюкова декларира, че ще отиде да гласува на изборите за национален и европарламент. „Не съм особено във форма напоследък, но пак ще отида да гласувам. Винаги го правя, защото това е важно за целия ни народ“, убеден е 75-годишният артист.  

Болежки

От известно време той има здравословни проблеми с белия дроб. Въпреки това продължава да твори уникалните си енергийни картини от житни класове и билки в къщата на световноизвестната пророчица в село Свидня, община Своге.

Имам сега една поръчка за портрет на Васил Левски

Сякаш работата по него ме крепи и ми дава сили. Остават ми около десетина дни и ще го завърша. А на въпроса ви - винаги гласувам, ще отида да упражня това свещено право и сега. Изборната ни секция се намира в тукашното училище. Призовавам всички българи да го направят, ако искаме нещо да се промени у нас“, коментира Русев.

Пророчества

Около изборите феновете на Слава Севрюкова дежурно коментират в социалните мрежи политическите й предсказания.

Зная за тези пророчества, както и хиляди българи ги знаят

Според мен нещата трябва да се гледат в някаква проекция“, изтъква бай Руси.

Фанфарите около демократичните промени от 1989 г. леля Слава (както я наричат съвременниците й) посрещнала без ентусиазъм. Предупреждавала, че идват тежки времена на грабеж и разсипия за хората, които скачат и викат по площадите. Виждала още, че политическият преход ще обезвери по-голямата част от българите. Може би затова съветвала дойдат ли избори да се гласува на всяка цена и винаги! Затова и внукът й не спира да гласува независимо от несгодите. Последно работил по образованието си – експерт в туризма – във Фрайбург, Германия, където бил поканен като управител на ресторант.

Туризъм

Руслан не крие, че му е болно от случващото се във всички сектори на родината. Може обаче да говори по-компетентно за туризма, тъй като е възпитаник на Института по международен туризъм, участвал е и в старта на най-големите интерхотели в България.

„Случващото се в момента у нас с липсата на кадри е тотален провал на държавната политика. Защото в тази сфера трябваше да има дългосрочна стратегия. Това е огромно перо в бюджета. Като финансови постъпления може да се каже че е колкото и военнопромишления ни комплекс. И не само в летния сезон, а и през цялата година. Обаче много некадърни хора, чиновници без никакъв опит управляват сега навсякъде. Трябват ни поне 10-15 години, за да създадем нови кадри“.