0

Т азгодишният конкурс Мис САЩ бе спечелен от офицер от военното разузнаване на американската армия. Тя се казва Алма Купър и сбъдна мечтата си да носи короната на най-престижното състезание по красота в родината си, където работи като военен разузнавач.

GettyImages

През 2016 г. Алма Купър участва в Miss Michigan Teen USA с рокля втора употреба, закупена от бит пазара Facebook Marketplace. Тогава майка й украсила дрехата със стотици мъниста.

GettyImages

Осем години по-късно Алма Купър е коронована за новата Мис САЩ.

GettyImages

„Дори не мога да опиша с думи това сюрреалистично чувство“, каза Купър пред Business Insider, след като спечели конкурса в Лос Анджелис миналата неделя. „Имам толкова много да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха, за да стигна до този момент.“

GettyImages

Въпреки че Купър е лейтенант II-ри ранг от военното разузнаване на американската армия, винаги е мечтала да излезе на сцената на Мис САЩ.

US Army

Майката на новата миска също е участвала в конкурси за красота като по-млада. Алма Купър споделя, че е продавала гевреци като тийнейджърка, за да може да плаща сама таксите си за участия в състезанията за моделки.

GettyImages

Това не е първият случай, в който военен печели Мис САЩ. Досегашната носителка на короната е пилот на изтребител от ВВС.