0

Ф ренският актьор Ален Делон, "изключително шокиран от медийните разкрития, организирани от сина му Антони", ще подаде жалба срещу него, като осъжда и коментарите, целящи да "навредят" на него и на дъщеря му Анушка, съобщи адвокатът Кристоф Айела в изявление, изпратено до АФП.

СЕМЕЙНИ ВОЙНИ: Децата на Ален Делон се изпокараха

В интервю за списание "Пари мач", публикувано в четвъртък, Антони Делон казва, че баща му е "безпомощен" и твърди, че е сезирал за поведението на Анушка полицията, но без да подава жалба. Антони обвинява сестра си, че не го е уведомила, че актьорът, който получи тежък инсулт през юли 2019 г., не е издържал "пет когнитивни теста" между 2019 и 2022 г. Какво гласи изявлението на Ален Делон.

"Кой баща би могъл да се примири с това?", реагира звездата на френското кино, цитиран в прессъобщението, разпространено от адвоката му. Според него Ален Делон "не може да понася агресивността на сина си Антони" и това, че "твърди, че е изкарал последната си Коледа".

Адвокатът на актьора споделя още следното: "също така ми каза, че за разлика от Анушка, синът му Антони никога (...) не се е интересувал истински от него и дори днес го вижда много рядко". Ален Делон бил на мнение, че Антони отново се е възползвал от името му, за да получи публичност. "Оставете ме на мира, оставете дъщеря ми на мира", добавя Кристоф Айела в разпространеното от името на актьора съобщение. "Ален Делон ме помоли да подам жалба първоначално за клевета. А също и да проуча необходимите процедури, за да бъдат прекратени заплахите срещу него и дъщеря му", допълва адвокатът в изявлението, цитирано от БТА.

Впоследствие синът на кинолегендата каза, че атаките срещу сестра му не са свързани с наследството, а с мястото, където френският актьор трябва да прекара края на живота си, съобщи АФП. 

Антони Делон обвини своята полусестра, че е пожелала да премести баща им в Швейцария по финансови причини. Всички тези истории за пари, за наследство ме разболяват, каза Антони Делон пред телевизионния канал СeНюз в деня след интервюто си пред сп. "Пари мач", в което обвини Анушка в манипулация на баща им.

Аз и брат ми искаме волята на баща ни да бъде уважена, т.е. да го оставим в Души-Монкорбон (Централна Франция), обясни Антони Делон, обвинявайки сестра си в намерение да отведе Ален Делон в Швейцария, където е официалното местожителство на актьора. Френският актьор е швейцарски гражданин от 1999 г. Анушка е ужасена, че моят баща би могъл да промени гражданството си, защото това би довело до огромни данъци след смъртта му, каза Антони Делон. Според него жалбата, която иска да подаде баща му срещу него, е отново манипулация на Анушка. 

Антони Делон повтори, че прокурорът на Монтаржи Жан-Седрик Го иска законова защита на актьора, който трябва "да бъде поставен под попечителство". От своя страна прокурорът каза пред АФП, че "не би желал да коментира конфиденциална информация и че "уважението към човешкото достойнство е фундаментално право".