0

М ис Израел 2004 - актрисата Гал Гадот, известна с ролята си на Жената чудо, призова светът да не наблюдава отдалече войната в Израел и Палестина, след като стотици бяха убити при терористична атака в събота. 

38-годишната Гал Гадот е служила в израелските отбранителни сили като боен инструктор преди повече от десетилетие и този факт накара много от феновете и да се запитат дали тя ще бъде мобилизирана да се бие във войната с Хамас. Въпросът става все по-актуален, след като Израел обяви мобилизация на 300 000 души. 

През уикенда бившата Мис Израел 2004 беше една от първите холивудски знаменитости, които подкрепиха Израел. “Подкрепям Израел, вие също трябва да го подкрепите. Светът не може да гледа отдалече, как се случват тези ужасяващи терористични актове!”, написа Гадот в мрежата. Звездата помоли своите последователи да дарят средства за засегнатите от атаката през уикенда. 

Гадот сподели и видео от неделното шоу на U2 в Лас Вегас, където групата посвети песента си “Pride (In the Name of Love)” на стотиците музикални фенове, убити и отвлечени по време на музикалния фестивал SuperNova в Израел.  „В светлината на това, което се случи в Израел и Газа, песен за ненасилието изглежда донякъде нелепа, дори смешна, но нашите молитви винаги са били за мир и за ненасилие…”, заяви фронтменът Бона преди емоционалното изпълнение. 

„Благодаря на U2 и Боно, че подкрепяте Израел“, написа Гадот в стори в Instagram. 

Гал Гадот служи в продължение на две години в Отбранителните сили на Израел. Неведнъж тя е казвала, че службата в армията са и помогнали да изгради дисциплина, както и да подобри уменията си работа в екип, които сега тя прилага на снимачната площадка. 

Междувременно световноизвестни звезди като Мадона, Кайли Дженър, Натали Портман и дори Нина Добрев бяха залети от хейт в мрежите заради изразената подкрепа за Израел. 

В същото време бившата порно звезда Миа Халифа шумно подкрепя въоръжената атака на Хамас срещу цивилни онлайн.

30-годишната актриса от филмите за възрастни многократно подкрепи бомбените атентати и отвличанията през своите пет милиона последователи в Twitter, призовавайки агресорите да снимат хоризонтално, за да може тя да гледа по-добре касапницата.