0

- Благо, на 1 август с Hayes & Y ще бъдете в Амфитетаъра в Созопол. Разкажи ни за този специален концерт, който подготвяте заедно с Woomb.

- Здравейте! Много се вълнуваме да свирим в Амфитеатъра. В Созопол се случват все повече концерти, но неособено много в по-алтернативната част на музиката. В този ред на мисли ние се вълнуваме да видим колко наши почитатели ще дойдат.

- Наистина ли за първи път ще свирите в Созопол? Харесвате ли този райски кът на БГ Черноморие и ще ви остане ли време да поостанете там?

- Да! Както казах, е трудно за нашия стил музика да намери място в българските курорти, но се надявам това да се случва все по-често. С удоволствие ще останем няколко дни на Черноморието след концерта. 

Ирина Иванова

- Миналата неделя феновете на фестивала Electric Castle в Румъния се изказаха изключително ласкаво за вас, след като ви слушаха на живо. Хареса ли ви там?

- Electric Castle беше изключително изживяване за нас. Много път, доста умора, но нашата мечта, когато създадохме групата, беше да сме част от такива огромни събития. Публиката реагира страхотно и ние сме много щастливи, че вече имаме доста румънски фенове. Нямаме търпение да се върнем там.

- Започнахте лятно турне. Къде могат да ви гледат феновете до края на годината и кое е по-предизвикателно за вас – да свирите на о. Анастасия (в морето) или на Бузлуджа (планината)?

- На 10 август сме на Бузлуджа - Open Buzludzha е един много интересен фестивал, който тепърва ще набира скорост. Фестивал, който ще е интересен и за чужденци, които биха посетили страната ни с тази цел. След това на 16-и сме във Варна, клуб „Ментол“, където винаги стават едни от най-хубавите ни концерти. Приключваме на 17 на о. Света Анастасия с „Остава“. Предполагам, че на Бузлуджа ще е доста предизвикателно всичко, но съм сигурен, че домакините ни ще го направят максимално лесно.

- На остров Анастасия ще сте заедно със страхотните „Остава“, с които се познавате от дълги години, а реално китаристът Георги Георгиев е един от първите, които ви подават ръка в музиката. Разкажете ни за вашето приятелство.

- Не само с Жоро, но и с всички останали от „Остава“ имаме добро приятелство, което ценим. Те са чудесни хора, които винаги са готови да помогнат и подадат ръка. Така стана в самото ни начало като група и ние никога няма да го забравим.

- Като говорим за алтернативна сцена в България. Кои са другите групи, които бихте отличили?

- Woomb, с които свирим в Созопол, са много интересна нова банда, имахме възможност да присъстваме на концерта им в Строежа и много ни харесаха. Hug or Handshake и Innerglow вече от няколко години работят и движат жанра напред. Me and My Devil са рокендрол машина и една от най-добрите лайв групи на сцената.

- Terminal 0 и Leave Forever са последните парчета, които пуснахте. Изключително добри, изключително Hayes & Y. Работите ли вече по нови проекти?

- Следващите сингли ще излязат наесен и много се вълнуваме за тях!

- А албум кога?

- Албумът ще е готов напролет.

- Животът ви преминава повече отвъд България. Мислите ли да се завърнете за постоянно?

- Не, нямам такива мисли в момента. По-скоро бих живял на различни места, но на този етап извън България.

- Животът и за теб е по-различен – врече се във вярност на твоето любимо момиче София. Какво е любовта за теб? 

- Ние със София сме заедно от доста време и за нас бракът беше по-скоро формалност. Ние сме партньори във всичко, което правим, и отдавна знаехме, че ще прекараме живота си заедно. Тя е всичко за мен.

- Така ли се представяше сватбата?

- Нашата сватба беше много скромна, просто повод да съберем приятелите си и да си изкараме чудесно заедно. Не търсим излишна показност.

- За какво мечтаеш?

- Мечтая да обиколя Европа с групата.

- Какво пожелаваш на читателите ни?

- Желая им прекрасно лято, надявам се да успеят да стигнат до места, където да намерят почивка и прохлада.