0

М ира и Милко пак са заедно след 20-годишна раздяла.

Събирането им роди нещо хубаво, което даже Мира е сънувала.

Милко и Мира

 Милко и Мира
Фейсбук

Тема

Мира в музикалното студио

 Мира в музикалното студио
Фейсбук

„Мира беше написала текста и на мен ми хареса много“, споделя Калайджиев пред „Телеграф“ за новата им песен "Бащина обич". Интересен факт е, че всъщност певицата сънувала думите за дуета им.

„Беше ми трудно да измисля идеята на песента, защото, когато чух мелодията, усетих тъжни нотки, макар и да е кючек. Не ми идваше да пея нещо забавно в нея. Лутах се между много теми, докато не ми дойде в съня. За първи път ми се случва да сънувам текст на песен, когато се събудих, помнех само 2-3 строфи, а именно: „Аз имам две сърца, две сърца, в две тела“. Останалата част от текста не помнех, но вътрешно имах усещането, че става въпрос за любовта между баща и дъщеря. Помня, че се събудих в 7 часа сутринта и веднага взех химикал и лист да си запиша думите. След това вече знаех за какво ще иде реч и ми се отвори писането. Написах го бързо“, споделя брюнетката. Обикновено когато Мира има колебание или трудност, майка й помага и е нейна опора, както и обратното.

Смях

По време на снимките двамата изпълнители си припомняли най-различни случки и истории и разказвали на екипа с тях. „На всички около нас им беше много интересно да слушат. Милко е човек, който е изключително забавен, с него работата преминава много лесно. Всичко го изкарва на майтап, дори и да не е нещо толкова смешно, той го разказва по такъв начин. Удоволствие е да се работи с него“, разказва певицата.

Кадър от клипа на Бащина обич

 Кадър от клипа на Бащина обич
Фейсбук

„В сюжета на клипа се разказва за малко момиченце, което е с баща си, а след това 20 години по-късно как е пораснала и я омъжва. Той я изпраща от дома им и я предава на младоженеца. Единствената трудност, която имахме, е да намерим човек, който вече да е по-възрастният човек и за щастие успяхме в последния момент“, допълни още Мира. „Въпреки че минаха 20 години от дуета ни, ние не се губили връзката помежду си. Чуваме се от време на време, кой какво прави. Дойде двустранно, в миналото сме споменавали за дует, но все нещо се случваше и не стигахме дотам. Основно идеята дойде от момчето, което засне клипа. Мисля, че се получи добре. Парчето е малко по-различно от това, което очакваха хората, защото не е чак толкова купонджийска. Тя е по-скоро смислена. Все пак искам да благодаря на Калайджиев, на всички хора зад камери и целия екип за този проект“, казва звездата. В момента Мира изчаква отзвука от най-новия им дует, но вече има и идеи за нови проекти, които съвсем скоро ще започне да осъществява. „Искам да видя реакциите на хората, на нас с Милко ни беше много интересно как ще се развие. Следващата ми песен пак ще бъде весела, защото това си е моят стил“, издава тя.

Зад кулисите

 Зад кулисите
Фейсбук

Македонци им разкъсали дрехите

След първия им дует „Хей, малката“ двамата имат хиляди участия на най-различни сцени из страната ни и това се оказва една от най-слушаните попфолк песни. „Имахме турне в Македония и на 8 март бяхме в една огромна зала, която е за 500 човека.

Милко на участие

 Милко на участие
Фейсбук

Но този път беше женско парти, може би заради повода и вместо 500 жени имаше 700, беше препълнено. Хората толкова ни се радваха, по това време съседите ни слушаха много и бяхме хитови там, накрая с Милко дрехите ни бяха разтегнати и раздърпани от това, че ни дърпаха наляво-надясно, искаха да ни прегръщат и да се снимат с нас. Освен че ми разкъсаха новата блуза, една жена толкова ми се зарадва, че като ме прегърна, ме натисна в слънчевия сплит и аз припаднах.

Мира на участие

 Мира на участие

Охраната ме изнесе, но след това много се смяхме, като видяхме как изглеждаме, все едно сме били на война“, спомня си изпълнителката с усмивка на лице. „Имаме още много. На един концерт в България пък съвсем в началото му, когато хората още не се бяха отпуснали и пийнали и беше по-тихо, заваля страшен дъжд. В този момент си помислих – край, приключи участието ни. Но точно в този момент всички станаха, запяха, сякаш са чакали дъжда. Беше много смешно“, споделя още тя.

*Автор: Лина Димитрова