0

Л иам Хемсуърт, който замени Хенри Кавил в сериала "Вещерът" на Netflix, беше едно от най-разтърсващите съобщения през 2022 г., съобщи “Giant freakin robot”. Кавил се включи в социалните мрежи, за да пожелае на Хемсуърт успех, а след това на практика не каза нищо повече по въпроса.

Тъй като Кавил остана сравнително мълчалив по въпроса, това, което се очерта като най-популярен слух, е, че сценаристите от Netflix ненавиждат изходния материал и искат да продължат да се отклоняват от него, а Кавил напуснал сериала в резултат на това. Изпълнението на Хенри Кавил в ролята на Гералт от Ривия донесе толкова много добронамереност на "Вещерът", че сериалът продължи да бъде изключително популярен въпреки посредствените отзиви. Кавил перфектно се въплъти в ролята и замяната му е озадачаващо решение, което означава, че вероятно е трябвало да бъде избран Кавил. Не би имало никакъв смисъл Netflix да се откаже от звездата на своя фентъзи сериал, който се бори с критиката. По онова време преобладаващата теория беше, че Хенри Кавил е решил да напусне "Вещерът", защото се е върнал към ролята си на Супермен в DC. Тази теория обаче бързо се провали, когато по-късно бе обявено, че Кавил няма да бъде част от DCU на Джеймс Гън занапред и че ще бъде заменен в полза на по-млада версия на Супермен.

Хенри Кавил винаги е бил много голям фен както на романите за "Вещерът" на Анджей Сапковски, така и на видеоигрите на CD Projekt Red. Той често изразяваше колко много обича франчайза, но напускането на сериала заради по-доходоносна възможност като Супермен със сигурност би имало смисъл. След като Супермен не е на масата, по-малко логично е Кавил да спре да играе един от героите на мечтите си. Въпреки това Хенри Кавил по-рано е казвал, че с удоволствие би продължил да играе Гералт, стига сериалът да се придържа към изходния материал. Както феновете на романите и игрите знаят, сериалът не успява да се справи в тази област от самото си начало. Макар че може да е доста забавно за хората, които просто се настройват за обикновено фентъзи шоу, феновете на "Вещерът" очакваха нещо много по-вярно на книгите. Възможно е Хенри Кавил да е чувствал същото като феновете на "Вещерът" и да е имало слухове, че сценаристите изобщо не са уважили първоизточника.

Феновете ще могат да видят Хенри Кавил да играе Гералт от Ривия за последен път в предстоящия трети сезон на "Вещерът". Третият сезон ще продължи да проследява Гералт и Кири и ще бъде пуснат в две части като своеобразен грандиозен финал за Кавил, преди Хемсуърт да поеме ролята му, предаде БГНЕС. Първата част на сезона ще се появи в Netflix на 29 юни, а втората половина на сезона ще излезе на 27 юли.