0

Б ританският принц Хари сензационно прехвърли част от вината за скандала с нацистката си униформа върху брат си, принц Уилям, и снаха си, Кейт Мидълтън, в новите си мемоари, твърди „Page Six”.

В книгата си Херцогът на Съсекс твърди, че принцът и принцесата на Уелс „се заливали от смях“, когато го видели облечен като нацист на парти през 2005 г. Скандалът с тогава 20-годишният Хари избухна, след като вестник „Sun” публикува негови снимки с червена лента на ръката със свастика на нея.

Според херцога на Съсекс инцидентът бил „една от най-големите грешки в живота му“. Хари обаче твърди, че Уилям лично му помогнал да избере облеклото си за купона и за да не се кара с брат си, той решил да понесе критиките, които го очаквали за избора на тоалет. Според източници, близки до кралското семейство, случката била един от първите признаци на сериозни проблеми между двамата принцове. 

По-рано се появи и друга бомба от мемоарите на Хари, в която се твърди, че той е бил нападнат от Уилям, заради Меган Маркъл и се е стигнало до физически контакт.