2

Р ежисьорът на "Guardians of the Galaxy" и новият съпредседател на DC Studios, Джеймс Гън, прави филм за Супермен, който няма да включва актьора Хенри Кавил, който каза, че това „не е най-лесната новина“, след като едва наскоро обяви, че ще да се върне към ролята.

Новият филм за Супермен, написан от Гън, ще отведе героя в различна посока и ще се фокусира върху по-младите години на супергероя.

Съобщението идва на фона на огромна промяна в DC Studios и компанията-майка Warner Brothers, която съкращава множество проекти, за да намали разходите след сливането си с Discovery, Inc.

Кавил играе Супермен от 2013 години от филма "Човек от стомана" и последно се появи в края на "Черен Адам" по-рано тази година.

През октомври, след като се отказа от главната роля в шоуто на Netflix "The Witcher", той обяви, че ще се завърне отново в ролята на Супермен.

В сряда Кавил написа в Instagram, че Гън и неговият съпредседател Питър Сафран са се срещнали с него, за да предадат новината.

„В крайна сметка няма да се върна като Супермен“, написа Кавил. „След като ми казаха от студиото да обявя завръщането си през октомври, преди наемането им, тази новина не е от най-лесните, но такъв е животът. Смяната на караула е нещо, което се случва. Уважавам това. Джеймс и Петър трябва да изградят вселена. Пожелавам на тях и на всички, които участват в новата вселена, най-добрия късмет и най-щастливото богатство.”

Феновете може да искат да „потъгуват за малко“, написа той, но „Супермен все още е наоколо“.

„Моят ред да нося наметалото мина, но това, което представлява Супермен, никога няма да го направи. Беше забавно пътуване с всички вас, напред и нагоре.“

Съобщава се, че филмът на Гън ще се фокусира върху по-младите години на героя, по време на работата му като репортера на Daily Planet Кларк Кент, като вътрешни хора казват на Hollywood Reporter, че Гън потенциално може да режисира филма, както и да го напише.

„Питър и аз имаме план за DC за работа, за което не бихме могли да бъдем по-развълнуваби ще можем да споделим информация за нашите първи проекти в началото на новата година“, написа Гън в Twitter в сряда.

„Сред тези на преден план е Супермен. В началните етапи нашата история ще се фокусира върху по-ранна част от живота на Супермен, така че героят няма да се играе от Хенри Кавил. Но току-що имахме страхотна среща с Хенри и ние сме големи фенове и говорихме за редица вълнуващи възможности да работим заедно в бъдеще".

Завръщането на Кавил като Супермен е одобрено от Warner Bros, преди Гън и Сафран да поемат ролите си в DC Studios на 1 ноември.

Само шест дни преди това Кавил беше казал в интервю, че очаква с нетърпение да изиграе „изключително радостен“ Супермен и че е „много развълнуван“ от наемането на Гън.

Във вторник беше разкрито, че режисьорът на "Wonder Woman" от DC Studios Пати Дженкинс вече няма да работи по трети филм от франчайза.

В отговор на съобщенията тя отрече да се оттегли, като написа в дълго отворено писмо: „Никога не съм си тръгвала. Бях отворен да обмисля всичко, което се поиска от мен. Разбрах, че не мога да направя нищо, за да придвижа нещо напред в този момент.

The Hollywood Reporter твърди, че Гън и Сафран също са се срещнали с актьора от Батман Бен Афлек, за да пуснат идеята той да режисира за тях в бъдеще.

Съобщава се, че филмът за Черния Супермен, написан от автора Та-Нехиси Коутс и продуциран от Джей Джей Ейбрамс, все още предстои и няма да бъде повлиян от филма на Гън.

Гън отдавна се надпреварва да направи филм за Супермен: през 2018 г., когато Гън напусна Marvel Studios за DC, когато беше временно уволнен от Guardians of the Galaxy Vol 3, тогавашният шеф на Warners Тоби Емерих настоя Гън да поеме Супермен. Вместо това Гън написа и режисира "The Suicide Squad".