0

И звестният руски актьор и режисьор Данаил Козловский обяви в канала си в Telegram, че възнамерява да излезе в творчески отпуск до края на годината.

"Майските представления в MDT Theatre of Europe с мое участие са отменени. Съответната информация вече е на уебсайта на театъра. Също така реших да изляза в почивка до края на 2023 г. поради лични причини", пише Козловский в мрежата.

На сайтът на театъра е посочено, че има промени в репертоара. Спектаклите на Хамлет (21 и 22 май) и Коварство и любов (23 и 24 май) са отменени. Преди извистно време постановката Хамлет бе отложена, като причина за това не бе посочена.

През април стана ясно, че Козловский е завел дело срещу политика Виталий Бородин, който е и ръководител на "Федералния проект за сигурност и борба с корупцията". Преди няколко месеца Бородин поиска от Генералната прокуратура да провери Козловски за дискредитиране на руските въоръжени сили.

Междувременно Данаил Козловский отрече появилата се информация, че има второ гражданство и възнамерява да замине за САЩ. Той заяви, че има дете в Америка и желае да е част от неговия живот. Козловский посочи още, че няма други доходи, освен тези спечелени в Русия.

В край на миналия месец Пресненският съд на Москва отхвърли иска на актьора Козловски срещу Бородин.