0

К ъщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев отива за втори път на търг.

Националната агенция за приходите приключи без успех първото наддаване, на което купувачи така и не се явиха.

Предстои втори опит, при който първоначалната цена на имота ще бъде редуцирана със 150 000 лева. На първата процедура къщата бе предложена за 600 000 лева. Тази първоначална цена обаче явно се е видяла твърде висока за потенциалните купувачи, които се въздържаха да дадат оферти. На новото наддаване стартовата цена ще бъде намалена на 450 000 лева, представляваща 75% от тази на първия търг, както предвиждат разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

НАП ОСКУБА МУСТАКА НА ПОПФОЛКА: Продават къщата на Милко Калайджиев на търг (СНИМКИ)

В ход

Процедурата по организиране на продажбата е в ход. Конкретната дата на търга зависи от връчването на съответните документи на длъжника, обясниха от НАП пред „Телеграф“.

„Вече не ми се говори. Три години ме питат едно и също. Все ми е тая. Като я продадат, ще ми се обадят и веднага ще ви кажа“, отговори Милко Калайджиев на въпрос на вестника дали се интересува как върви продажбата. Той уточни, че къщата все още се води негова собственост. А проверка на „Телеграф“ показа, че вилата работи на пълна пара и приема гости. Нощувката е 120 лева в стая за трима. Наскоро открихме и външния басейн, обясняват от Калайджиевата къща в Мезек, село в подножието на Източните Родопи. А на сайта й обещават, че на прага й ще ни посрещне самият Милко с усмивка.

Дълг

До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд „Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнесплана. Още по време на инспекциите Мустак №1 на републиката обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува.

Къщата на фолкпевеца, известен и като откривателя на звезди като Преслава и Галена, е с площ 340,93 кв. м. Състои се от два надземни етажа и полусутерен, разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи, в които има климатик и централно отопление, WI-FI, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние, пишеше в обявата на НАП при първия опит за продажба.