0

П ристрастена към секса красавица разби всички легенди, че сексуално по-ненаситни са мъжете.
Тези дни в Австралия коментират случая с най-сексуално активната жена на континента-държава, призовавайки я да спре да спи със стотици мъже, преди да е станало твърде късно. Случаят постави на дневен ред пред обществото там тъмната страна на пристрастеността към ласките.

26-годишната звезда от OnlyFans Ани Найт нашумя тази седмица, след като призна, че е спала с 300 различни мъже и жени само за една година.

Според признанията й, тя е толкова ненаситна, че е водила любовници в обществени тоалетни за секс и веднъж го е направила под масата в ресторант, докато е била на официална среща.

На помощ на сексозависимата красавица се притича професионален „любовен треньор“ - Белинда Лав Риги, която пък е преспала с над 700 мъже, докато е била също в период на зависимост. Целта й била да помогне на Ани, преди да е станало твърде късно.

„Познавам тъмнината, която носи сексуалната зависимост. Не само вътрешната болка, но и външната преценка. Ето защо ми трябваха години, за да излекувам пристрастяването си“, казва Белинда пред Daily Mail Australia.

„Вярвам, че хората стават все по-пристрастени към секса или поне към използването му като отдушник поради много причини. Като има постоянна ротация на различни партньори, това означава, че те не трябва да бъдат емоционално обвързани, докато са в такава връзка“.

Според нея, зависимите от секса поддържат т.нар. „плитки“ връзки“, поради страх от нараняване и разбито сърце.

„Тъй като не получават дълбочината на това, от което наистина се нуждаят, което е любов към себе си, любов и истинска връзка, те продължават за затъват в зависимостта си, търсейки любовта, но така няма да я намерят. Това е порочен кръг”, казва още специалистката по сърдечни чувства и секс.

Другата гледна точка показа самата Ани в свое интервю наскоро. Според нея, случайният секс я кара да се чувства „овластена“.

Белинда обаче я контрира:„Тя може да казва, че не е пристрастена, че е овластена, че това е свободен избор, но моята преценка е друга. Най-често това е фасада, която крие нещо по-дълбоко. Някои искрено се наслаждават на секса, което е страхотно, но има тънка граница между удоволствието и пристрастяването“.

Специалистката дава пример с шоколада – един на ден е удоволствие, но 5 на ден вече е опит за справяне с по-дълбок проблем, тъй като шоколадът освобождава ендорфини и на тяхната основа – усещане за щастие.