0

М илиардерът Ричард Брансън показа в Инстаграм натъртвания и рани, с които се сдобил, като паднал от колело. 

Той въртял педалите със свой приятел на един от Вирджинските острови.

„Ударих се в дупка и се блъснах силно, имам хематом на бедрото и неприятно порязване на лакътя, но удивително - нищо счупено. Карахме колело с Алекс Уилсън, който падна след мен, но за щастие и той е добре. Голям късметлия съм и благодаря, че съм активен и здрав. В крайна сметка смелите може да не живеят вечно, но предпазливите изобщо не живеят!“

Това разказа за инцидента самият Брансън в профила си в Инстаграм. Спортният инцидент се случил на Върджин Горда – третия по големина от Вирджинските острови, чието име е дадено още от Колумб. На испански „горда“ означава дебела, а островът приличал на откривателя му на добре закръглена жена.

Ричард Брансън притежава и собствен частен остров Некер на Карибите. 73-годишният Брансън притежава над 4 млрд. паунда, както и титлата „сър“ за постижения в предприемачеството.

Той е известен с авантюристичния си дух, който пробва през годините в различни изпитания. Смяташе да покори и космоса, но пандемията от коронавирус удари бизнеса му и неотдавна той се отказа от инвестирането в аерокосмическата си компания „Върджин галактик“.