0

А ктьорът Ивайло Захариев отново влезе в ролята на полицай във филма „Последен етаж“ на френския режисьор Жереми Минюи. „Той ме потърси за ролята, след като ме гледал в „Под прикритие“, каза актьорът пред „Телеграф“.

Инфлуенсър

„Последен етаж“ е филм, в който играе американката Жустин Уоксбъргър, известна с участието си в поредицата „Здрач”, и Елиз Тилолой от сериала The new look, разказващ за враждата между дизайнерите Коко Шанел и Кристиан Диор. Той вече е в българските кина. „Прожекцията създава една мистерия около инфлуенсърка, която е попаднала без нейно желание в асансьор, държана насила там от неин последовател в социалните мрежи. Темата е много актуална, защото напоследък излиза много информация дори и за български звезди, които по някакъв начин са тормозени от абонати, които ги следят в разни приложения. Въпросната инфлуенсърка води един много по-различен живот от този, които показва в социалните мрежи. Това е големият въпрос, над който трябва да се замислим след този филм – доколко може да вярваме на снимките и съдържанието в интернет на хората, които гледаме и харесваме“, споделя Ивайло. Според него думата инфлуенсър вече се наложи като професия и у нас. „Забелязвам, че все по-вече хора искат да бъдат с голямо влияние, защото това означава тази дума. Но като че ли забравят една важна подробност. Първоначално инфлуенсърите са били хора, които имат какво да кажат и са успели в своя бранш, имат добри практики и искат да предадат на останалите, които ги харесват. Това не е просто да се снимаш с дадена марка козметика или дрехи, а по някакъв начин да допринесеш за по-доброто живеене на другите. Това, че някой е станал известен, и то по незнайна причина, не го прави инфлуенсър. Когато успява да влияе на публиката си и да допринася за доброто, може да се нарече такъв“, допълва той самият.

Инстаграм

Опит

Героят на Захариев е нюйоркско ченге от български произход, което се включва в търсенето на момичето. „Беше много интересен и динамичен процес, защото за кратко време трябваше да създадем голям ефект. Самият филм беше много наситен за кратките дни, които имахме да снимаме. Успяхме да се сработим. Главната актриса дойде от Щатите, по-точно от Лос Анджелис, а друг колега беше от Ню Йорк. Всеки допринесе със своята националност и може би това помага и на самия филм да бъде по-интернационален“, казва той. Звездите разменили много интересна информация помежду си по време на работния процес. „Всеки разказа собствения си опит в неговата страна и индустрията, в която е бил. Как сме се справяли с трудности и т.н. чисто професионално много си допаднахме. Разликата беше основно със страничните фактори“. Ивайло снимал по-малко дни, но целият филм е заснет за около седмица, две. „Снимките бяха сгъстени много, за да стане по-бързо. Самият филм е напълно независим, режисьорът Жереми Минюи е написал сценария, всичко е по негова идея. Сам е сформирал целия екип, открил е всеки актьор поотделно. Именно това е причината да се включа в този проект. Той ме запали директно, сам се свърза с мен. След като беше гледал сериала „Под прикритие“ покрай неговата годеница, в момента настояща жена, там е харесал това, което правя, и каза, че ме иска във филма му. Приех, след като прочетох сценария, когато се видяхме, си допаднахме изцяло, споделя актьорът. Ивайло вече е участвал като полицай, което му носи малко повече увереност и подготовка, за да влезе в ролята на ченге отново. „Помогна ми, вече знам как да държа правилно пистолета, за да не изглежда смешно, а да е професионално. Самото отношение към професията също. Разбира се, в този филм става въпрос за съвсем друг вид полицай и имах възможност да пробвам и някои различни неща и да науча за тях“, споделя актьорът.

Инстаграм

Музика

„Имаше забавни моменти, но най-интересното е, че по време на работа с Жереми през цялото време на снимките звучи музика. Разхождаше се с една колонка и все пускаше парчета и имаше едно усещане, че не е работа, а се забавляваме. Едно преоткриване на сцените и музиката винаги беше свързана с динамиката, която трябва да се предаде на конкретната сцена. Всеки път пускаше различна и беше динамична. Разбира се, когато имаше диалог, спираше, но през останалото време ни провокираше чрез нея“, издава звездата. В момента Ивайло отново работи над няколко проекта. „Обновяваме турнето на представлението „Спасителят“. Това е една история, която разказваме пред ученици. Става въпрос за момиче, пристрастено към наркотиците, а след самото представление аз разказвам за личния си живот. Целта на представлението е, че се надяваме да предпазим младите да не тръгват по този път, който е много страшен. Гостуваме из цяла България. Този месец имаме 4 представления, вече и за ноември имаме няколко. Започнах и нова театрална школа в културния институт в Красно село от събота. Очаквам сценария на един нов проект, става въпрос за един сериал, и се готвя за участието си в него“, разказва той.

Семейство

Захариев има три прекрасни дечица, които правят живота му още по-цветен. „Големият ми син освен към математиката има голям интерес към историята. Тя е свързана с любовта му към четенето, забелязвам, че митовете и легендите са приковали интереса му. По-малкият има по-артистична черта в себе си, само чакам да видя в коя посока ще се развие. Дъщеричката ми вече се е ориентирала много усилено в танците. Много обича да танцува, отделно обича и да рисува“, казва щастливият татко. Когато му остане свободно време, Ивайло обича да се отдава на чистия въздух сред природата. „Много обичам планината и по всякакъв начин се опитвам да си отделям по някой ден, независимо дали ще бъде на Витоша или Родопите. Любимата ми си остава Пирин с нейната дива природа. Може би това е нещото, което най-много обичам да правя заедно със семейството и приятелите си“, допълва още той.