0

72-годишната звезда от “Доктор Куин лечителката” Джейн Сиймур обяви, че поставя собствените си нужди на първо място, а качеството на секса, който прави, се е подобрило с напредването на възрастта. 

В есе за поредицата „Секс след 60“ на Cosmopolitan актрисата разказа за четирите си брака и отношенията със своите бивши съпрузи. След като последната и връзка приключи, Джейн Сиймур реши да живее сама и да се отдаде на каузи, които са истински важни за нея.  Но това не продължи дълго. 

Сиймур обясни, че след като е срещнала настоящия си приятел Джон Замбети, е усетила невероятна химия в спалнята. 

„Сексът в момента е по-прекрасен и страстен от всичко, което си спомням, защото е изграден върху доверие, любов и опит“, пише тя. „Сега познавам себе си и тялото си, а Джон също е придобил опит – не е като когато си по-млад“, категорична е актрисата. 

„Предполагам, че сред по-младите поколения хората първо правят секс и след това казват: „О, между другото, здравей. Как си?' Колкото по-възрастна ставам, толкова повече сексът се основава на емоционална интимност, на споделяне на възходите и паденията на живота с някого – нашите чувства, нашите радости, нашата тъга, нашите взаимни страсти и желания“, добави тя.

Звездата от "Някъде във времето" добави, че след 60-те е осъзнала, че интимността също е самоцелна.

„Говорих с приятели, чиито съпрузи са починали и чиито лекари казаха: „Сега е време да се научиш да бъдеш интимна със себе си“, пише Сиймор. „Разбира се, любящото докосване се променя в зависимост от това какви физически способности имате с възрастта, но със сигурност не е нещо, от което се отказвате само защото сте на определена възраст.“

Звездата от “Онасис: Най-богатият човек на света” добави, че след 60-теси години е осъзнала, че интимността може да се постигне и самостоятелно.

„Говорих с приятелки, чиито съпрузи са починали и чиито лекари са ги посъветвали: „Сега е време да се научиш да бъдеш интимна със себе си“ Разбира се, нежното докосване се променя в зависимост от това какви физически способности имате с възрастта, но със сигурност не е нещо, от което се отказвате само защото сте на определена възраст“, заявява Сиймур. 

Актьорисата подчерта, че “не е необходимо сексуалният живот да приключва на 60“.

Сиймор също засегна стигмата около стареенето и менопаузата, като написа, че според нея животът може да стане по-добър само когато сте „отворени и слушате тялото си и себе си“.

Тя добави, че най-лудото усещане, е че в момента е, че се чувства "хем опитна, хем на 16 години".