0

Б ъдещите проекти на принц Хари и Меган Маркъл в Netflix са пред провал, заради стачката на холивудските сценаристи.

Херцогът и херцогинята на Съсекс издадоха документален филм от шест части, наречен „Хари и Меган“ миналия декември – първият проект, произлязъл от сделката за над 100 милиона долара, която подписаха със стрийминг компанията през 2020 г., малко след като се оттеглиха от британското кралско семейство.

Три седмици по-късно, в навечерието на Нова година, те пуснаха втората си продукция на Netflix, която беше за световни лидери, които са се борили за социална справедливост.

Сега се твърди, че двойката преговаря за представяне на трети документален филм за хуманитарните проблеми в Южна Африка. Но източник, близък до Съсекс, каза пред The Daily Telegraph, че е „трудно“ да се продължи напред с проекти за Netflix поради продължаващата стачка на американски сценаристи и цялото холивудско съсловие.

Приблизително 160 000 актьори сега стачкуват в САЩ, присъединявайки се към 11 500 членове на Гилдията на писателите на Америка. Това е първият път, когато и двата синдиката стачкуват от 1960 г., когато Sag-Aftra беше ръководена от бившия американски президент Роналд Рейгън.