0

Д есетият албум на Тейлър Суифт "Midnights", който бележи постепенното завръщане на американската певица и авторка на песни към поп музиката, предизвика лудост сред онлайн феновете след излизането си - и срина Spotify. Феновете на Суифт от САЩ до Франция и Великобритания бяха принудени да чакат търпеливо с часове, за да чуят за първи път най-новото звучене на звездата в стрийминг платформата - пусната точно в полунощ.

13-те песни от албума разказват "историята на 13 безсънни нощи, разпръснати през целия ми живот", обясни Суифт в Twitter. Заедно те образуват "пълна картина на интензивността на този мистичен, безумен час".

След като всички проблеми със Spotify бяха разрешени, ентусиастите откриха новите парчета на звездата. 32-годишната певица, която започва кариерата си в кънтри жанра, преди да се преориентира към поп музиката и да се превърне в мегазвезда, изоставя в новия албум по-скорошната си инди-фолк жилка. Поп звученето бележи отстъпление от "Evermore" и "Folklore" - двата ѝ предишни албума, които бяха записани по време на пандемията, последният от които спечели наградата за албум на годината на наградите "Грами" през 2021 г.

В "Midnights", който включва плавните вокали на Лана Дел Рей в дуета "Snow on the Beach", Суифт предизвиква известна мечтателна мистика, допълнена с нощни размисли - нейните размисли за остаряването и сложността на любовта.

В по-голямата си част среднощният албум очарова и критиците. Той беше топло приет от The Guardian, който го нарече "хладен, събран и зрял" сборник, "пълен с фантастични песни".