0

П ринцеса Лилибет бе заснета заедно с принц Хари на парад в Деня на независимостта в Монтесито само часове преди дядо й крал Чарлз III да присъства на втората си церемония по коронясването си в Единбург.

Хари изглежда затвърди враждата си с кралското семейство, като заведе малката си дъщеря на празника в Калифорния, на който САЩ отбелязва своята независимост от британското управление.

Докато Хари показваше 2-годишната Лилбет на света, баща му крал Чарлз III се подготвяше за един от най-важните моменти за своето управление – втората си коронация в страната, която любимият по-малък син някога наричаше свой дом. Придружен от членове на британската монархия, престолонаследника Уилям и съпругата си кралица Камила, Чарлз бе почетен в катедралата Сейнт Джайлс, но херцогът на Съсекс не се виждаше никъде. Принц Хари присъства на официалната коронация на баща си, първата в Обединеното кралство от 70 години насам, но беше на Острова само за няколко часа, преди да се върне обратно в САЩ, за да отпразнува рождения ден на сина си Арчи, който бе на същия ден.

В Калифорния Хари представи най-малкото си дете на американския празник сред безброй флагове на САЩ. Носейки скъпоценната си дъщеря на ръце, Хари изглежда се опитваше да се скрие, тъй като носеше сини дънки, зелена риза, зелена шапка, нахлупена върху лицето му и слънчеви очила. Принцеса Лилибет пък бе облечена със синя рокля, бели чорапи и червени обувки.

Парадът, на който кралската особа присъстваше, включваше превозни средства, украсени с тематични сувенири за Деня на независимостта. Медиите във Великобритания пък отбелязват, че присъствието на Хари на тържествата по случай американския празник са знак за ново замразяване на роднините от двете страни на Атлантическия океан.