0

О бичаната певица Мая Нешкова ще облече капанска носия на 100 г. на тройния си празник днес, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Изпълнителката на евъргрийна „Честит рожден ден“ празнува на 1 май рождения си ден, имения си ден и годишнина от сватбата си с композитора Кирил Икономов. Тържеството ще е семпло, домашно и семейно, тъй като само след 10 дни маестрото ще закръгли достоен юбилей.

Конче

„Преди няколко дни в Попово направих концерт за 100-годишнината на читалище „Възраждане“ и в края на тържеството ми подариха тази капанска носия. За моя рожден ден ще я облека за първи път и ще си направя фотосесия“, сподели Нешкова. От секретаря на читалището Светлана Стоянова е научила, че 4 жени са везали носията цял месец с плат, който е на 100 г. В кулминацията на тържеството на сцената са излезли 56 жени от капански състав, за да й я връчат и да й изпеят народна песен от региона. На финала звездата изпълнила емблематичната си песен „Конче вихрогонче“ и цялата зала се хванала на хорото й. „Ръководителката даже ми сложи венче на главата и ми каза, че такава носия никога не се облича напълно, за да има и за друг път, затова за следващата ни среща са оставили да ми подарят чорапите“, добави тя.

Заек

Тези дни на Мая Нешкова и Кирил Икономов им върви все на юбилеи. След Попово двамата бяха сред гостите на 70-годишнината на колежката си Силвия Кацарова. „Дъщеря й Теди повтори партито изненада за приятелите, които не успяха да присъстват на самата дата. Беше много свеж, непринуден, лек и забавен купон. Пуснаха една от първите й песни, посветена на войниците, излъчиха кадри от участието й във филма на Иванка Гръбчева „Златната река“, а Драго Драганов и Нели Хаджийска дадоха микрофона на всеки от гостите да разкаже спомен с нея. Силвия е състудентка с Кирил Икономов, а аз бях заек тогава, та той сподели, че помни, че е започнала с песента My way на Франк Синатра, как са се загаджили с Милчо... Накрая имаше и много интересна торта от баклави и кадаиф“, разказа още Мая.