0

К расивата и талантлива родна актриса Радина Кърджилова бе трогната до сълзи от синовете си Христо и Йоан по случай рождения си ден, който отпразнува вчера. Двамата й наследници я изненадаха с ръчно направена картичка, а детският им почерк, изписал „Честит рожден ден, мамо“ и „Обичаме те“, просълзи и последователите на Кърджилова.

Мама

На прегънат бял лист двете момчета са нарисували майка си с парти шапка. На картичката са изобразени и те двамата, а посланието гласи: „Честит рожден ден, мамо. Да си жива и здрава, да имаш най-хубавите подаръци, най-хубавата торта,  да се обичаме винаги“. Това опредено е най- хубавият подарък за Радина. И макар буквите да са обърнати на места, всичко е написано с толкова любов към звездната мама, че едно е сигурно - обожавана е от синовете си. Самата Радина пък е посветила цялото си свободно време на наследниците си, защото е наясно колко е важно присъствието на родителите в първите 7 години от живота на едно дете.

,

 ,

Равносметка

За разлика от много свои колежки, които не искат да правят равносметки на личните си празници, то Радина не само направи такава, но и я сподели с последователите си в социалните мрежи. „Дали са 37 или 27, или 47, не знам… Знам само, че минах през вълнуващи срещи, срещнах прекрасни хора, които мога да нарека мои близки приятели, минах и през тежки моменти, трудности, прошки…“, споделя актрисата и допълва: „Изградих се и бях плътна… и сега се чувствам така… ПЛЪТНА... нямам страх от остаряване, даже напротив. Но имам пълна съпротива от случващото се в държавата ни и от крайното отричане децата ни да живеят в един нормален свят без войни и натрапване на нестабилното и болно влияние на „хората“, които ни управляват!… Останалото са излишни глупости“. Рожденичката повдигна завесата на личния си свят, като отбелязва: „Вдишай-издишай дали помага, не знам… знам само, че времето минава толкова бързо, че като се обърна, само ще виждам снимки… после ще ги бърша с кърпа и ще си спомням как съм седяла с децата, докато Деян има „Орфей“ и съм откраднала малко време за себе си, децата спят… И да, човек трябва да се радва, че има РД, не защото го има, а защото е роден и има хора, които го обичат. 37. Сега са толкова.


38. Ще видим по-нататък“.

Любов

Радина е разказвала, че рожденият й ден е специален за нея и заради факта, че от този ден, когато е празнувала 25 години, пламва любовта им с Деян Донков, с когото са щастливи и влюбени и до днес. „Запознахме в градинката на Народния театър, взех му телефона, видяхме се в един нощен клуб и някак си така се завъртяха нещата. После, когато празнувах 25-ата си годишнина на къмпинг „Смокиня“, той дойде, подари ми една прекрасна синя картичка и един много хубав сребърен гердан. Беше голям купон със страшно много хора. И така се завъртя нашата любовна, страстна история!“, разказа преди година Радина. Голямата любов между двамата прераства в семейство и двамата се радват на прекрасните си момчета. Припомняме ви, че през 2016 г. се роди  синът им Христо, а на 23 март 2021 посрещнаха и второто си дете - Йоан.

Кариера

Другата голяма любов на Радина е театърът. В момента тя е част от трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където можем да я гледаме в представленията „Бащата“, „Любовникът“, „Частици жена“, „Разходка с Гогол“ и др. Кърджилова прави впечатляваща роля и в спектакъла „Нора“ под режисурата на Тимофей Кулябин. Днес, ден след личния си празник, Радина ще играе с любимия си Деян в постановката „Любовникът“.

Сред участията й в други театри е Програма Достоевски „Изгонването на бесовете: Идиот“ в Театрална работилница „Сфумато“. За първото си десетилетие на сцена и пред камера тя се утвърждава със силно присъствие и драматични роли в контраст с крехкия й външен вид. Припомняме ви, че Кърджилова стана популярна още с първата си телевизионна роля като Сиана в сериала „Стъклен дом“, а след това и като Беки във филма „Тилт“. 

Играе журналистка в нов БГ филм

Кърджилова влиза в ролята на разследваща журналистка в новия български филм „Анна“, чиято премиера бе на 9 юни. Пълнометражният дебют на Боримир Илков-Боно е създаден по сценарий на Теодора Маркова, Невена Горанова, Георги Иванов и Теодора Дончева. Историята проследява успешната разследваща журналистка Анна, която мечтае за собствено дете. Тя решава да забременее инвитро от анонимен донор. В същото време работата й я отвежда при многодетно ромско семейство, към което тя постепенно се привързва. Неочаквано болезнена житейска ситуация изправя Анна пред морален избор. Въпреки колебанията си тя успява да преодолее себе си и да вземе най-трудното решение. "Анна" бе представен на фестивала „Златна роза“, София Филм Фест, както и в рамките на селекцията за наградите на Съюза на филмовите дейци.

Баща й е нейният вдъхновител

Един от най-големите вдъхновители в живота на Радина е нейният баща - прочутият художник Христо Кърджилов. „Моят вдъхновител“, с това послание и мила снимка актрисата честити имения ден на татко си на последната Коледа. Радина неведнъж е казвала, че има много силна връзка с родителя си. Като тийнейджърка обаче доста го е ядосвала, но той никога не я е удрял. Имал е друг метод на възпитание. Веднъж толкова го вбесила, че не си говорили в продължение на цели шест месеца. „Никога не ми е повишавал звук. Наказваше ме с безмълвие”, споделя половинката на Деян Донков за методите, посредством които я е възпитавал татко й.

Актрисата имала тежък пубертет и никак не обичала да съблюдава вечерните часове, които родителят й се опитвал да наложи. Една вечер отново закъсняла, но този път била и леко пийнала, а татко й бил толкоз афектиран, че не обелил и дума съвсем половин година. Той отпътувал за месеци в Тунис по работа и не се поддавал на опитите на щерка му да се сдобрят.  „Всяка седмица му пишех писма, само че отговор не получих. Беше ми доста мъчително.  
Той си постави една маска, една стена и устоя много време. Сдобрихме се чак когато се прибра в България”, спомня си Радина.