1

Т они Димитрова и Орлин Горанов ще пеят за 80-годишния юбилей на прочутата лечителка д-р Людмила Емилова, разкри пред „Телеграф“ самата тя.

Обичаната варненка ще посрещне кръглата си годишнина днес само със семейството си, а на 5 септември ще я отпразнува с пациенти и приятели.

Хоро

„Ще водя семейството на ресторант. Преди малко ходих да дегустирам храната. Избрала съм веган меню – печен пипер с розови домати, гриловани зеленчуци, ризото с манатарки, а за десерт печена круша с орехи и кленов сироп, много е вкусна“, издаде д-р Емилова. По-голямото парти обаче няма да е в родната Варна, а в заведение в Стара Загора. „Една пациентка го организира. Поканила е Тони Димитрова и Орлин Горанов да ни пеят, ще има хапване, пийване, хора и ръченици. Тони ми е пациентка от много години, но скоро не е идвала. На нейната песен „Балкански синдром“ много често играем хорото в клиниката“, добавя Люси.

Енергия

Въпреки достолепната си възраст докторката младее с няколко десетилетия. „На 80 се чувствам по-добре, отколкото на 30 г. Имам повече енергия, по-позитивна съм“, признава Емилова. А каква е тайната? „Работата ми доставя удоволствие. Всеки ден правя гимнастика, преглеждам между 10 и 30 пациенти за деня, това лято дори и в неделя, така че го изкарах почти без почивен ден. По 1 час лекции изнасям, даже говоря толкова бързо, че преводачите не могат да ми смогнат. Тази година центърът също празнува 30 г. от създаването си, за пръв път издадохме книга „Гладната революция на д-р Емилова“ от Милена Попова и направихме филма „Глад за живот“ за Керанка – пациентка, която лекуваме от 18 г. и вече е напълно здрава“, каза още лечителката. Горда е с внучките си, които са вече на 16 г., отличнички в английската гимназия – Весела се интересува от минералите, а Люси обича да рисува. „Скоро почина и другият ми брат, вече станаха 9 години, откакто съпругът ми Митко си отиде, но съм сигурна, че се радва отгоре и ми помага“, допълни д-р Емилова.