0

И зраелската актриса Гал Гадот ще оглави специален холивудски проект, който ще се състои в прожекция на 47-минутен видеоклип на зверствата, извършени от групировката „Хамас“ по време на изненадващата атака срещу Израел на 7 октомври, съобщава Fox News.

Кадрите, предоставени от Израелските отбранителни сили, ще бъдат показани на избрана група знаменитости и влиятелни личности. Първата прожекция е планирана за 120 зрители, с евентуални допълнителни прожекции въз основа на интересa.

Кадрите ще бъдат излъчени в Лос Анджелис и Ню Йорк тази седмица. Американският еврейски комитет и Лигата за борба с клеветата помагат за организирането на прожекции на кадрите. Израел пусна „ужасните“ и „невиждани“ кадри от бодикамери, за които се предполага, че са заснети от „Хамас“ на 7 октомври, за да се противопостави на „феномена, подобен на отричането на Холокоста, развиващ се в реално време“. След нападението на „Хамас“ Израел отвърна с мощни бомбардировки по Ивицата Газа, при която се смята, че са загинали поне 10 000 души. Това предизвика вълна от протести срещу Израел по целия свят и огромен натиск върху Тел Авив да прекрати атаките, при които загиват цивилни.

Гал Гадот не правила публично изявление относно прожекциите, но е служила в израелската армия, преди да започне кариерата си в развлекателната индустрия. Тя често е изразявала подкрепата си за Израел.