0

И лиян Михов-Баровеца празнува днешния си имен ден в Гърция, а колегата му Илия Луков - на родното Черноморие, научи „Телеграф“ от звездите на фолка.

Днешният Илинден, освен че е знаменателен с множество събори на населени места, е и повод за почерпка на някои от най-ярките български знаменитости.

Рибно

Легендата на фолка Баровеца отпътува за Гърция, където на брега на Егейско море среща имения си ден. Там той ще почерпи най-близките си с рибно меню за празника. „В Солун съм с приятели. Обичам да идвам тук, хубаво е. Животът кипи тук, хората се забавляват. Имам едно любимо ресторантче и ще отпразнувам Илинден там с близките ми. Заведението предлага морски дарове и риби, а и ние сме на такава вълна. Много обичам така, менюто утре ще бъде рибно“, разказа самият той пред „Телеграф“. „След това се прибирам към България, защото започват репетиции по концерта ми“, добави певецът.

Наследници

Звездата на македонската народна песен Илия Луков избра да празнува у нас. „Посрещам имения си ден на Българското Черноморие със семейството ми и най-близките си приятели. Такова време е сега и сме на почивка. Приятно е времето, не е така горещо като във вътрешността. А и не е чак толкова много препълнено с хора“, разкри самият той. Илия носи името на дядо си по майчина линия.

Друг именник, който носи името на дядо си, е многократният ни шампион по автомобилизъм Илия Царски. Той разказа за плановете си за днешния Илинден: „През деня ще работя. Имам много ангажименти, а вечерта ще отпразнувам само с най-близките у дома“.

Сцената

Попфолк изпълнителят Илиян Бойд празнува имения си ден с фенове и почитатели на сцената в курортното градче Китен. Изпълнителят на тоталния хит „Тупалка“ има изключително натоварена програма за сезона, като този месец е с 24 участия. Прекарва по-голяма част от лятото на морето, за да е по-близо до сцените по курортите. Наел си е апартамент в Бургас. Обаче всеки свободен от участия ден бърза да се прибере при семейството си в София.