0

Р одители скочиха на новата продукция на Disney - "Чуден свят", която върви по кината за коледните празници. Лентата представя първия главен герой в анимация, който е гей тийнейджър, чиито родители всестранно подкрепят неговия избор. "Това е филм с категория "В", съответно може да се гледа от деца. Като заведох моето, то изпадна в стрес, защото видя вълнение, любов от момче към негов съученик и се изуми какво е това. В цялата зала настъпи смут, а аз успях да обясня на сина си, че това е изрусено момиченце. Потресена съм, какво е това?", сподели от профила си Десислава Лукова.

От Националния филмов център са категоризирали "Чуден свят" с "В" категория, което значи: "Филмът утвърждава идеалите на хуманизма, популяризира националната и световната култура или по никакъв начин не противоречи на общоприетите морални норми в страната и няма ограничителни препоръки от комисията". 

Иначе "Чуден свят" изобилства от герои, които рядко намират поле за изява. Там са трикрако куче, хора в неравностойно положение, разведени семейни двойки и момчетата с различна сексуална ориентация. Лентата ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите, неизследвани територии на друг, чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества.