0

З а първи път комиксов герой ще получи звезда на Холивудската алея на славата.

Батман е емблематичен комиксов герой, който е увековечен в множество филми и сериали от 85 години.

На 26 септември догодина маскираният милиардер ще влезе в историята като първия супергерой със звезда на Холивудската алея на славата,

Неговата звезда ще бъде на булевард "Холивуд" 6764 пред Музея на рекордите на Гинес в Холивуд. Майкъл Емприк, официален съдия за Световните рекорди на Гинес, ще присъства, за да удостовери историческото постижение на Батман.

Getty Images

„Холивудската търговска камара е горда да почете нашия първи супергерой на Холивудската алея на славата! Единственият Батман!“ заяви Ана Мартинез, продуцент на Холивудската алея на славата. „Феновете от цял ​​свят ще бъдат развълнувани да разберат, че Батман ще има своя звезда, посветена до звездите от телевизионния Батман, Адам Уест, и съ-създателя на Батман, Боб Кейн“. добави тя.

Джим Лий, президент, издател и главен творчески директор на DC Comics, и Ан ДеПийс, старши вицепрезидент и генерален мениджър, ще присъстват, както и Стив Нисен, президент и главен изпълнителен директор на Холивудската търговска камара, който ще води събитието.

Създаден за DC Comics от Боб Кейн с Бил Фингър, Батман се появява за първи път в Detective Comics #27 от 1939 г. Телевизионният сериал Батман, с участието на Уест и Бърт Уорд като Робин, дебютира по ABC през януари 1966 г. Запомнящата се тематична песен на Нийл Хефти към сериала печели Грами за най-добра инструментална тема и предизвиква битка за кавъри в Billboard Hot 100. Оригиналната версия на Хефти достига Номер 35, но кавър версия на инструменталната група за сур-рок The Marketts направи номер 17.

С помощта на режисьора Тим Бъртън и актьора Майкъл Кийтън, Батман комиксите се появиха на голям екран през 1989 г. Дани Елфман композира и продуцира музикалния албум, който достига номер 30 в Billboard 200. „The Batman Theme“ на Елфман ” спечели Грами за най-добра инструментална композиция.

Франчайзът за Батман е събрал повече от 6,8 милиарда долара в глобалния боксофис, което го прави 10-та най-касова поредица на всички времена.