1

Л юбимата рок банда Б.Т.Р. тръгва на турне в Европа. Стартът е в края на май - 30, а първият град от обиколката им е Виена.

Турне

Обиколката им след това продължава през юни в Цюрих, Лион, Бордо, Памплона, Мадрид, Валенсия, Палма де Майорка, Карлсруе, Люксембург, Брюксел и Амстердам.

Феновете им зад граница с нетърпение очакват срещата с любимците си, тъй като още миналата година музикантите бяха планирали да посветят 2024 г. на тяхната годишнина с турне в Европа и България.

Музикантите ще радват феновете си в Европа

 Музикантите ще радват феновете си в Европа
Личен архив

Дни след шествието им в Европа стартира и националното юбилейно турне на бандата в 7 града в България.

Началото е на 27 юни в Стара Загора, следва 2 август - Варна, 9 август - Бургас, 14 август - Пловдив, 28 август - Плевен и 29 август - Велико Търново. Финалът на турнето е на 20 ноември в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба.

Албум

Паралелно с турнетата бандата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“ от съвместния им концерт със симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново под диригентската палка на маестро Георги Патриков.

БТР готвят тур и у нас през лятото

 БТР готвят тур и у нас през лятото
Личен архив

Вече е факт и 7-ото парче в „Пъзел“-а „Думи без лъжи“.

Песента с твърд звук и послание в текста е дело на Славчо Николов, а аранжиментът е на Б.Т.Р. 

Видеото с режисьор Боян Карамфилов импонира на твърдия звук на песента и визията за музика на групата.