0

О бичаният роден актьор Любо Нейков стана перничанин. И това не е виц, а част от сценария на новия български филм „Чалга“, режисиран от Мариан Вълев.

Фурор

В лентата, която предизвика фурор още преди да е изляза по кината, Нейков играе бащата на главната героиня.  Именно за да се превъплъти в образа си, Любо пристигна в миньорския град и се присъедини към екипа на продукцията в събота. Репортер на „Телеграф“ бе на снимачния терен и видя, че целият процес минава в изключително професионална и в същото време приятелска атмосфера, а Любо отново успя да разсмее всички зад кадър с типичното си чувство за хумор. Самият Мариан се забавляваше искрено на превъплъщението на Нейков и екранната му съпруга Жана Яковлева. „Големи актьори. Само мога да им благодаря, че са тук“, категоричен бе Вълев.

Актьори

Самата Жана, която освен известна родна актриса е и директор на Българския културен институт в Рим, пристигна у нас буквално за два дни. „За киното съм готова на всичко“, с усмивка заяви актрисата и обоснова решението да лети само за 48 часа. И Любо, и Жана си партнираха с главната актриса - младата надежда на българското кино и театър Елеонора Иванова, за която пък бе чест да играе с такива големи имена от артистичния свят.

Във филма с роля ще видим и светското перо на "Телеграф" Елизабет Методиева.

 Във филма с роля ще видим и светското перо на "Телеграф" Елизабет Методиева.

Във филма с роля ще видим и светското перо на "Телеграф" Елизабет Методиева. Екипът на филма вече е в Перник, където продължават снимките след Варна, Златни пясъци и Бургас. Веднага след края там екипът се мести в София, където до края на месеца се очаква да ударят и последна клапа. Режисьорът не се ангажира с конкретна дата за премиера на голям екран, но по всяка вероятност обещава да е в началото на пролетта.

Цвети Стоянова свали 16 кг за ролята 

Цвети Стоянова.

 Цвети Стоянова.

Златното ни момиче Цвети Стоянова, която прави дебют като актриса в „Чалга“, е свалила цели 16 кг за екранния си образ. „В сценария изрично пише, че играя болезнено слабо момиче. Шегувах се с режисьора: „Не може ли само „слабо момиче“ Отслабнах цели 16 килограма, трябваше да сваля 20, но не успях. При старта на снимките бях 51 килограма при височина метър и седемдесет и пет. В началото доста понамалих храната, после минах на една ябълка, няколко ореха и малко мед, но сега вече си хапвам. Свикнала съм с глада, макар че сега, на 28 години, ми е по-трудно да спазвам хранителен режим. Много по-лесно е да сваляш килограми на 16 години“, разкри пред „Телеграф“ Стоянова. Хубавицата разкри, че с екипа са станали като семейство, смеят се и плачат заедно. Усмивките са ежедневие, но на въпроса защо плачат заедно, тя отговори: „По сценарий трябваше да плача, но понеже не съм актриса и не знам как да го направя, Мариан просто ме накара да изпитам чувствата, които изпитва моята героиня. Беше в църква и той се приближи до мен, започна да ми разказва за нещата от живота. Адресира ги към мене и аз веднага започвах да рева, стана ми много мъчно. Поглеждам - то и екипът плаче“.